Grad

TORCIDA O GRAFITIMA ‘Ne treba nam podrška političkih stranaka ni politički obojanih udruga’

TORCIDA O GRAFITIMA 'Ne treba nam podrška političkih stranaka ni politički obojanih udruga'

Torcida Split i Torcida Mokošica u zajedničkom su se priopćenju osvrnuli na ovotjedne događaje u vezi grafita na muralu na ulazu u Mokošicu.

‘U cilju pravodobnog informiranja zainteresirane javnosti i nakon dogovora s našom podružnicom iz Mokošice, dužni smo se osvrnuti na događaje koji se proteklih dana odvijaju u Mokošici, a u središtu čega je ime Torcide i naši grafiti.

Cijela priča oko grafita na ulazu u Mokošicu je počela nakon što su lokalne vlasti pokušale izbrisati grafit posvećen voljenom klubu koji na istom mjestu stoji zadnjih 15-ak godina. Naš stav o tom pokušaju brisanja momci iz podružnice su iskazali svojom inicijalnom reakcijom.

Nažalost, kao što je i inače slučaj u našoj državi, na kraju se sve ispolitizira i iskorištava zbog dobivanja jeftinih političkih bodova. Inicijalna iskrena namjera naših momaka u zaštiti jednog od simbola Mokošice sada se pokušava iskoristiti uvlačenjem cijele Torcide u lokalnu predizbornu kampanju.

Torcida Split i Torcida Mokošica će na svaki pokušaj uvlačenja politike u naše redove i iskorištavanje imena naše navijačke skupine u političkoj kampanji znati pravovremeno i ispravno reagirati.

Upozoravamo sve naše pripadnike da nikakvog prosvjeda ispred grafita neće biti. Ne treba nam podrška nikakvih političkih stranaka niti politički obojanih udruga, a smiješni su pokušaji nekih političara u pozivanju na građanski neposluh. Grafiti posvećeni Torcidi, Hajduku i našim neokaljanim braniteljima služe za odavanje počasti našim simbolima, nikako za sitne interese lokalnih političara.

TORCIDA SPLIT I TORCIDA MOKOŠICA’

Pročitajte još

Asfaltira se Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici

Dulist

Dva nova kombija u Libertasu

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović