Grad

Vlahušić će ukloniti Torcidin mural na ulazu u Mokošicu

Vlahušić će ukloniti Torcidin mural na ulazu u Mokošicu

Grad Dubrovnik uklonit će grafite na ulazu u Mokošicu budući da nije tražena suglasnost niti odobrenje za njihovo iscrtavanje. Riječ je o 50-tak metara dugom muralu s čijim je oslikavanjem prošlog vikenda započela Torcida Mokošica, u suradnji s Udrugom branitelja Dubrovnika, a akciji su se priključili i Motoklub Korčula te tvrtke Didi color i Marincolor sa svojim donacijama.

Naime, gradonačelnik grada Dubrovnika Andro Vlahušić, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž i direktorica DURA-e Andrea Novaković u utorak su održali sastanak s Đurom Saulanom, predstavnikom udruge Torcida Mokošica na temu oslikavanja zida na ulazu u gradsko naselje Mokošica, piše u priopćenju kojega su polsali iz Grada Dubrovnika.

Gradonačelnik Andro Vlahušić tijekom obilaska Mokošice u listopadu ove godine izdao je nalog nadležnim odjelima i ustanovama da ostvare dijalog sa stanovnicima i predstavnicima udruga za djecu i mlade iz Mokošice kako bi se zajedničkim djelovanjem uredio ulaz u najveće gradsko naselje.

Kako do dijaloga nije došlo, a u međuvremenu su se pojavili grafiti za čije iscrtavanje nije tražena suglasnost niti odobrenje, na održanom sastanku dogovoreno je kako će se postojeći grafiti ukloniti. Konačan izgled ulaza u Mokošicu definirat će se nakon što se sve strane usuglase.

Podsjetimo, članovi Torcide Mokošica i Udruge branitelja Dubrovnika planirali su zid ukrasiti grbovima gardijskih brigada, dubrovačke 163. brigade HV, HOS-a, SJP Grofovi i Odreda naoružanih brodova uz detalje posvećene Gradu heroju Vukovaru.

Ova akcija Torcide i dubrovačkih branitelja svojevrsni je odgovor na inicijativu Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e da se ulazni zid u Novu Mokošicu oslika primjerenim grafitom. Prema zamisli, trebao je to biti ‘šareni mural koji bi svojom vedrinom svakodnevno pozdravljao stanovnike’, te je trebao biti oslikan do Božića.

Gradonačelnik Andro Vlahušić na sastanku je istaknuo ‘kako je njegov cilj da u ovom projektu sudjeluju svi stanovnici te da se ulaz u najveće gradsko naselje uredi kako je i primjereno jednom urbanom naselju’.

Pročitajte još

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist