DuList IN

„TO SAM JA!“ U subotu promocija autobiografije Tereze Kesovije

„TO SAM JA!“ U subotu promocija autobiografije Tereze Kesovije

U suradnji Grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara i TZ grada Dubrovnika hrvatska estradna diva Tereza Kesovija predstavit će u subotu 11. listopada u Kazalištu Marina Držića svoju autobiografiju pod naslovom „To sam ja“.

Podsjetimo, predstavljanje je bilo odgođeno zbog bolesti autorice, no nakon uspješnog oporavka obožavatelji i poštivatelji Terezinog rada imat će se priliku susresti ove subote u Gradu.

Riječ je o knjizi koja je prvi put predstavljena javnosti u Zagrebu u lipnju i autobiografski je zapis bogatog života i rada pjevačke zvijezde Tereze. Tereza je napisala 660 novinskih kartica ili milijun i 200.000 znakova, a u knjizi je spomenuto 750 imena od kojih značajan dio čini povijest hrvatske zabavne glazbe.

Predgovor knjizi napisao je novinar Pero Zlatar, a pogovor Arsen Dedić, s kojim je Tereza studirala flautu na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji. U knjizi se Tereza prisjetila vremena kad su ona i Arsen naizmjence nosili isti džemper. Njihove glazbene početke obilježili su i prasci s obzirom da su njihovi roditelji zbog ograničenih financijskih mogućnosti morali prodati ove domaće životinje, a sve kako bi djeci kupili flaute.

U programu predstavljanja knjige Tereze Kesovije sudjelovat će Nila Miličić Vukosavić i Sebastian Vukosavić kao moderatori, mlada glumica Nika Burđelez koja će pročitati neke od Terezinih priča te Klapa Ragusa s kojima će autorica i izvesti nekoliko njoj najdražih skladbi.

Ulaz u Kazalište Marina Držića je slobodan.

Pročitajte još

ZVIJEZDE PJEVAJU Mihi oduševio i prošao u finale, Lejla ispala

Dulist

[FOTO] MATURALNA VEČER Pomorci uplovili u svijet odraslih

Dulist

Pogledajte majicu koju je Mihovil Španja nosio u polufinalu Zvijezde pjevaju

Dulist