DuList IN

GOOD FOOD FESTIVAL Ukusna novost za jesen u gradu!

good food 01

Po prvi put krajem listopada ove godine Dubrovnik će ponuditi gastonomski ‘Good Food Festival’ koji će se održati od 23. do 26. listopada. Stoga su u petak ujutro festival predstavili nositeljica projekta Blaženka Kordić Aleksić, pročelnik Ureda za gospodarstvo, turizam i more Grada Dubrovnika Milan Perić, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Romana Vlašić, te Jelka Tepšić, voditeljica odjela za komunikacijske taktike.

Uz njih, svojim slasticama predstavila se i mlada Dubrovkinja Lucija Tomašić, diplomirana slastičarka. Oblikovanje vizualnog identiteta za manifestaciju Good Food Festival, kao i svih promotivnih materijala povjereno je Studiu Joy in Design autorice Katije Živković.
– Riječ je o prvoj manifestaciji koja je u potpunosti gastronomska, naravno, s daškom tradicije, kulture i povijesti – kazala je uvodno Tepšić.

Blaženka Kordić Aleksić iznijela je ukratko bogat i raznovrstan program festivala, gdje će se kroz četiri dana organizirati više prezentacija kulinarskih specijaliteta tipičnih za naše podneblje, kuharica na engleskom jeziku, programa za djecu, kušanje regionalnih vina, kulinarske radionice, te ostali programi poput ‘večere s poznatim chefom’ na kojoj gostuje poznati Mate Janković, zatim radionice pripremanja dubrovačkih gulozeca, posebni jelovnici u dubrovačkim restoranima, „Eat&Walk“ gastro ture, „Sweeth touth map“ – mapa za sladokusce i druga iznenađenja…

Zanimljivo je dodati i kako program festivala Good Food Dubrovnik 2014 uključuje i projekcije filmova s temom hrane, a jedan od glavnih događaja bit će tradicionalna Dubrovačka trpeza na Stradunu 23. listopada čime i započinje ova nova gastronomska manifestacija. Festival će se zaključiti u nedjelju 26. listopada cocktail – showom dubrovačkih barmena ispred crkve sv.Vlaha – istaknuto je na prezentaciji.

Upravo o projektu Dubrovačka trpeza, koji se odvija ove godine po peti put, govorio je Milan Perić ističući kako je riječ o svojevrsnoj zahvali svim Dubrovčanima na uspješnoj turističkoj sezoni.

Tako će duž Straduna u četvrtak 23. listopada biti postavljeni stolovi na kojima će se predstaviti ponuda velikog broja dubrovačkih hotela i restorana, konavoskih i peljeških vinara, pekara i slastičara, kao ugostitelja iz šire dubrovačke regije. Sredstva uprihodovana prodajom bonova za kušanje hrane i vina prezentiranih na dugačkoj trpezi postavljenoj na Stradunu, kao i prošlih godina namijenjena su u humanitarne svrhe.

Očekuje nas i trimilijunto noćenje
Direktorica Romana Vlašić istaknula je važnosti međusobne suradnje svih pružatelja ugostiteljskih usluga i brojnih drugih sudionika projekta ‘Good Food Festival’ koja je rezultirala ovim iznimno zanimljivom manifestacijom. Istaknula je i činjenicu da je Dubrovnik od početka godine stalno ostvaruje povećanje od dvanaest posto u dolascima i devet posto u noćenjima, te da ćemo 25.listopada prigodno obilježiti i povijesno ostvarenje od tri milijuna turističkih noćenja u našem gradu.

Na kraju konferencije za medije ponuđene su slatke delicije mlade slastičarske majstorice Lucije Tomašić s diplomom vodeće svjetske kulinarske škole „Le Cordon Bleu“ u Londonu. Lucijinom kreativnošću osmišljene su i ponuđene slastice s daškom dubrovačke tradicije -izbor pralina i kolača s mediteranskim okusima – praline s ružmarinom i lavandom, torta sa smokvama i čokoladom, kolač od limuna, bademovi štapići, puslice s rogačem i narančom, tart sa orasima i karamelom, starinska rolada sa orašastim plodovima i suhim voćem.

Turistička zajednica grada Dubrovnika jedan je od finalista u akciji nagrađivanja izvrsnosti i dostignuća u turizmu za nagradu Inovacija godine koju u suradnji sa sustavom turističkih zajednica provodi Hrvatska turistička zajednica. Cilj ove akcije je stvoriti ‘sliku’ o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji i prepoznati turistički subjekt ili organizaciju koja ima najinovativniji proizvod, uslugu ili proces u turizmu, što znatno doprinosi turističkom iskustvu destinacije. Proglašenje pobjednika održat će se u sklopu Dana hrvatskog turizma 17. listopada 2014. u Opatiji.

OVDJE pak možete pročitati cijelokupni program Good Food Festivala!

 

Pročitajte još

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist

SJAJNI REZULTATI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU Župske mažoretke Lara i Katarina osvojile zlato!

Dulist

[FOTO] NEDJELJNI ĐIR Tko je sve iskoristio lijep dan?

Dulist