Politika

Tko se “smjestio” u koji odbor

saborski zastupnici 1

Hrvatski sabor ove je srijede popunio gotovo sve parlamentarne odbore.

Ostali, manji broj nepopunjenih radnih tijela Sabora popunit će se nakon dodatnih konzultacija. Kako s juga Hrvatske u saborskim foteljama sjede četiri zastupnika – SDP-ovci Tatjana Šimac Bonačić i Mladen marelić, te HDZ-ovci Branko Bačić i Frano Matušić, provjerili smo u kojim su oni saborskim odborima te na kojim funkcijama.

Tatjana Šimac Bonačić imenovana je u tri odbora, u dva je članica (Odbor za Hrvatske izvan RH, te Odbro za zdravstvo i socijalnu skrb), dok je u Odboru za obitelj, mladež i spor potpredsjendica.
Njen stranački kolega Mladen Marelić 'smjestio' se u dva odbora kao član. Riječ je o Odboru za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoje, te o Odboru za pomorstvo, promet i veze.

Tamo pravi društvo Korčulaninu Branku Bačiću, koji je zauzeo i člansku poziciju u Odboru za prostorno uređenje i graditeljstvo, dok je predsjednik u Odboru za zaštitu okoliša.
Frano Matušić potpredsjednik je Odbora za Vanjsku politiku, a kao član ušao je i u odbore za europske integracije, te za informiranje, informatizaciju i medije.

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist