Kultura

TIŠINA MOLIM! FILM I GRAD SE VOLE Slike i scene iz filmova će oživjeti

TIŠINA MOLIM! FILM I GRAD SE VOLE Slike i scene iz filmova će oživjeti

Prvo izdanje filmskog festivala ‘Tišina Molim! Film i Grad se vole’ nudi edukativno interaktivni sadržaje, prije svega izložbu u Luži Film i Grad se vole, utrku Tragom filma, filmski kviz, radionicu filmskih plakata za djecu, vodičke ture i sedam filmskih projekcija snimanih u Dubrovniku, predstavili su to danas u Luži organizatori festivala.

Organizatori festivala su Kulturna udruga Aster, odnosno tri mladića Krešimir Glavinić, Tomislav Tepšić i Miran Dilberović i Kinematografi Dubrovnik, a festival će trajati od 14. do 23. travnja.

-Nešto novo i posebno za ovaj prvi filmski festival je tehnologija proširene stvarnosti uz koju se oživljavaju slike i scene iz filmova i serijala pomoću pametnih telefona i tableta koje će posjetitelji moći posuditi za vrijeme razgledavanja izložbe – rekao je Miran Dilberović.

-Već puno puta su njih troje naglasili kako Dubrovnik obiluje filmskom povijesti, pa smo nešto materijala ostavili i za dogodine, kada vidimo reakcije građana na prvo izdanje festivala Tišina Molim! Film i Grad se vole – rekla je Đive Galov.

-Ostajemo otvoreni i za drugo izdanje festivala – dodao je Krešimir Glavinić, i naglasio kako je organizacija i samo istraživanje zahtijevalo puno truda i posjeta arhivu.

-Ja sam bio zadužen ponajviše za dio logistike organizacije samoga festivala. Festival će i započeti na samome ulazu u Lužu, gdje će započeti filmsko putovanje Dubrovnika koje traje nešto manje od 100 godina, pa sve do Game of Thronesa- rekao je Tomislav Tepšić.

Sedam filmskih projekcija snimanih u Dubrovniku Captain America, Okus nasilja, Kommissar X, Goya, Okupacija u 26 slika i Tajna invazija prikazivat će se u Kinu Sloboda, Lazaretima i u Caffe baru Festival.

 

Pročitajte još

POZNATA HRVATSKA KNJIŽEVNICA U GRADU Književna večer s Julijanom Matanović

Dulist

SVJETSKI DAN KAZALIŠTA U teatru dvije predstave

Dulist

PISANA KULTURNA BAŠTINA NA PAPIRU Izložba i predavanja na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist