Kultura

‘TINO PATTIERA’ Večeras Nikolina Pinko i Dimitris Tiliakos s dubrovačkim glazbenicima

'TINO PATTIERA' Večeras Nikolina Pinko i Dimitris Tiliakos s dubrovačkim glazbenicima

Nakon koncerata ‘Mozart Gala’ u subotu u atriju Kneževa dvora i ‘Guardi le stelle’ u Dubrovačkim vrtovim sunca, treći koncert međunarodnog festivala opernih arija ‘Tino Pattiera’, koji slavi velikog tenora, Cavtaćanina Tina Pattieru, održat će se večeras u 21.30 sati u Kneževom dvoru.

Solisti festivala izvodit će njemački lied, odnosno djela Franza Schuberta, Richarda Wagnera i Franza Straussa.

Sopranistica Nikolina Pinko i grčki bariton Dimitris Tiliakos u društvu dubrovačkih glazbenika Tonija Kursara i pijanistice Stefani Grbić za ovaj recital priređuju djela najvećeg majstora njemačke solo pjesme – Franza Schuberta (‘Auf dem Strom’ i ‘Lieder’). Također, na programu je Wagnerov ‘Wesendoncklieder’. Wagner je ovo djelo posvetio Mathildi Wesendonck, supruzi svoga mecene za koju se govorilo da mu je bila ljubavnica. Mathilda Wesendonck obožavala je glazbu i poeziju, a osobito se divila Wagneru, pa su tako ‘Pjesme Mathilde Wesendonck’ dnevnik njihove ljubavne veze.

Također, publika će imati priliku čuti i Nocturno za hornu i klavir Franza Straussa u izvedbi Dubrovčana Tonija Kursara i Stefani Grbić.

Ulaznice za koncert su dostupne u uredu Orkestra od 9 do 14 sati, u Luži, u agenciji Perla Adriatica na Pločama, u gift shopu Dubravka na Pilama i jedan sat prije početka koncerta na mjestu održavanja. Ulaznice po povlaštenim cijenama za građane dostupne su isključivo na blagajni Orkestra.

Pročitajte još

UMJETNIČKA GALERIJA Promocija autobiografske knjige umjetnice Vlaste Delimar

Dulist

Proljetni ciklus radionica dubrovačkog govora za učenike petih razreda

Dulist

Ivo Orešković predstavlja knjigu o Crvenom križu Dubrovnik u Domovinskom ratu

Dulist