Kultura

MIDSUMMER SCENE Stižu Poljaci s predstavom ‘H(2)O’!

MIDSUMMER SCENE Stižu Poljaci s predstavom 'H(2)O'!

U sklopu petog izdanja Midsummer Scene Festivala večeras u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik održat će se predstava ‘H(2)O’ poljskih umjetnika Anne Rakowske i Piotra Misztele iz Teatra Strefa Otwarta.

U nesvakidašnjoj predstavi koja otkriva istinsku dubinu i problematiku međuljudskih odnosa Ophelie i Hamleta iz ključnih scena najpoznatije Shakespeareove tragedije.

Predstava ‘H(2)O’ ruši stereotipe o jednom od najpoznatijih Shakespearovih parova i predstavlja ih kao moderne, mlade ljude koji u pokušaju manipulacije emocijama zapravo žude za bliskošću i ljubavi. Posebnost ove predstave je interakcija glumaca s publikom kroz improvizaciju koja svaku izvedbu čini drugačijim te nedvojbeno nezaboravnim iskustvom.

Inače, izvedbe ‘Sna Ivanjske noći’ nastavljaju se svake večeri na Lovrjencu u 21.30 sati sve do 4. srpnja. Festival također nastavlja suradnju s Domom Marina Držića kroz program ‘Dva Barda: Držić i Shakespeare’ koji će se održati 5. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Zlatni sponzor Festivala je HEP, a srebrni Valamar.

Pročitajte još

NOVO GOSTOVANJE U TEATRU Komedija ‘Agencija za sreću’ Teatra Gavran

Dulist

[FOTO] Pogledate tko je sve uživao na tratamentu nakon ‘Umišljenog bolesnika’

Dulist

‘UMIŠLJENI BOLESNIK’ U KMD-u izveden posljednji premijerni naslov sezone

Dulist