DuList IN

TIM ŠKERAC OPET POBRAO POHVALE Dubrovčani osvojili 26 bodova, za ‘mrvu’ im promaklo prvo mjesto

TIM ŠKERAC OPET POBRAO POHVALE Dubrovčani osvojili 26 bodova, za 'mrvu' im promaklo prvo mjesto

U srijedu se u showu ‘Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!’ kuhalo 75 minuta, a svaka osoba u timu napravila je svoje jelo, koje su potom poslužili odabranom članu tima. Uz to, svi su timovi trebali napraviti i jedno vegetarijansko jelo. Kuhalo se sa žarom jer sutra emisiju napušta tim s najmanjim zbrojem bodova, a tim koji je napravio najbolje vegetarijansko jelo – osvojio je poklon-bon Spara i dva dodatna boda.
Lukrecia je komentirala kako svi osjete Božidarovu lošu energiju iako on uopće ne razgovara. „Puna mi je kapa toga“, rekla je i dodala kako mogu pobijediti jer zna kuhati i da joj je prekipjelo zbog svega, a miroljubivi Ivan pokušavao je smiriti napetost. Ostali su radili timski i složno iako je Zagorce malo brinulo vegetarijansko jelo i nisu se mogli dogovoriti tko će kuhati za kojeg člana žirija.
I u timu Nesalomljivi nisu se mogli dogovoriti tko za koga kuha jer su i Ivan i Božidar željeli pripremiti jelo za Pažanina, no Lukrecia je odlučila oko toga ne praviti probleme pa su Ivan i ona promijenili želje. Špiček im je dao nekoliko savjeta za kuhanje, ali i za Božidara jer je za Lukreciju sve to bilo previše i rasplakala se. Špiček je zamolio Božidara da malo pomogne Lukreciji, no on je samo sarkastično ponavljao kako nema pojma jer je zadnji na tablici. No na kraju je kuhao s Ivanom!
Nesalomljivi su prvi poslužili svoja jela – Lukrecia je kuhala za Špičeka mesnu štrucu na vege način, Ivan za Željku pohanu piletinu s restanim krumpirom, salatom od graha i umakom od hrena, a Božidar za Pažanina pureću roladu s mlincima. Svima su se svidjeli okusi posluženih jela, a Pažanin je dodao da je puretina koju je pripremio Božidar – meka i topi se u ustima. Ipak, odlučio mu je dati bod manje zbog komunikacije prema žiriju, što je Božidara opet razljutilo: „Ne ocjenjuje se pričanje! Na takmičenju se ocjenjuju jela, a ponašanje nema veze.“ Pažanin je dao devetku, Željka sedmicu, a Špiček osmicu i Nesalomljivi su osvojili 24 boda i Božidar je napokon bio zadovoljan.
Iz tima Krepat, ma ne molat Nikita je kuhala za Pažanina ražnjiće od oslića u tempuri od badema s kremom od kelja, Enes za Špičeka lignje na žaru uz blitvu i krumpir, a Leo za Željku pureće batake s mladim krumpirom i salatom od kupusa i mrkve. „Jelo je jako lijepo napravljeno, meni je ovo bombon“, rekao je Špiček, Željka je također pohvalila Leovo jelo, kao i Pažanin Nikitino uz pokoji dobronamjeran savjet. Nikita i Enes dobili su devetke, a Leo osmicu i Primorci su osvojili 26 bodova.
Pred žiri su stigli Zagorci – Petra je poslužila Pažaninu pačja prsa s heljdom, Vjeko je za Željku pripremio sarmu s pireom od graška, a Mario za Špičeka pohanu piletinu i rizi-bizi. Željka je prvo zahvalila što je dobila sarmu, a potom rekla: „Pažljivo ste dozirali grašak u pire i stvarno zanimljivo izgleda na tanjuru. Sviđa mi se – lijepo i ukusno.“ Pažanin je pokazao Petri kako se režu pačja prsa, no bio je jako zadovoljan kad ih je probao: „Ispekli ste ih kao profesionalac, a heljda je fantastična. Čestitam!“ Pažanin je dao devetku, a Željka i Špiček po osmicu i Zagorci su osvojili 25 bodova.
Od tima Škerac Željka je dobila gulaš od sipe s bobom koji je pripremio Zoran, Pažaninu je bila namijenjena janjetina s bižima koju je spravljala Karloti, a za Špičeka je Ivana pripremila teleće šnicle u umaku s lovačkim njokima. Pažaninu je sve bilo super, osim što bi volio više tekućine s graškom i falilo mu je soli. Željki je bilo ukusno i lijepo obrađeno, a Špiček je rekao: „Mekano kao duša, jako ukusan umak, lijepo začinjene njoke od kruha, samo mi treba malo soli.“ Dubrovčani su očekivali dobre ocjene, koje su i dobili: Željka i Špiček dali su devetke, a Pažanin osmicu i osvojili su 26 bodova.
Na red je došao i tim Šibenski guložni bonkulovići – Duška je Špičeku pripremila španske tice, Milan je za Pažanina napravio arambašiće, a Mile za Željku janjeće pečenje. „Da ne iznevjerim tradiciju, morao sam staviti malo krumpira“, šalio se Milan. Pažaninu je sarma bila ukusna i umak fin, ali mu je meso bilo sabijeno i presušeno, a krumpir sirov! Željki je sve bilo u redu, a Špiček je čestitao Duški. „Ovo je stvarno izvrsno! Prekrasno!“ Pala je i prva desetka u showu, a dobila ju je Duška! Milan i Mile dobili su po sedmicu i Šibenčani su osvojili 24 boda.
Na redu je bilo kušanje vegetarijanskih jela, a žiri je odmah dobio sve porcije. Tim Škerac nije se proslavio s gotovim krekerima i namazima te tofuom s umakom jer je žiri rekao da to nije obrok. Jelo tima Šibenski golužni bonkulovići predstavila je Duška, koja je pripremila pak choi s tofuom i humusom. U ime tima Krepat, ma ne molat Nikita je donijela tjesteninu s povrćem, humusom i tofuom koji nije bio termički obrađen. Ivan je u ime tima Nesalomljivi žiriju poslužio izblendan tofu s bananom, sokom, čokoladom, datuljama, smokvama. „Pa to je frape!“ komentirao je Špiček. Mario je za tim Zagorce poslužio muffine s guacamolom i tortu od tofua. Samo su Šibenčani i Zagorci dobro odradili zadatak, a Zagorci su zbog uloženog truda i inovacija ipak bili za nijansu bolji.
Na prvome mjestu su Zagorci, drugo mjesto dijele timovi Krepat, ma ne molat i Škerac, a na trećem su mjestu timovi Šibenski guložni bonkulovići i Nesalomljivi. U ukupnom poretku prvi su Zagorci, a zadnji Nesalomljivi.
Hoće li se i sutra fino kuhati – ne propustite pogledati u novoj epizodi kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – ho, ho, ho!’ u 21.15 sati na RTL-u.
Foto: Rtl

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist