HE Ombla

Teško ćemo zaustaviti štetni projekt HE Ombla

Teško ćemo zaustaviti štetni projekt HE Ombla

Za obustavu projekta Hidroelektarne Ombla snažno se zauzima čelnica novoosnovanog Ministarstva zaštite okoliša i prirode Mirela Holy, istovremeno u razgovoru za Lider navodeći kako će biti problema u zaustavljanju tog štetnog projekta.

– Bit će problema s planom gradnje HE Ombla, odnosno s traženjem provedivih rješenja za obustavu provedbe toga štetnog projekta, to više što je EBRD rezervirao sredstva za tu namjenu – izjavila je Holy u razgovoru za Lider, naglasivši da će biti teško zaustaviti projekt.

Ministrica Holy već je po imenovanju na Hrvatskom radiju izjavila da je zbog ekoloških i ekonomskih razloga protiv projekta hidroelektrane Ombla. Rekla je to u kontekstu najava o mogućosti davanja u koncesiju domaćih hidroelektrana.

– Zatražit ću dokumentaciju kako bi se upoznala sa stvarnim stanjem toga projekta, i to će biti među mojim prvim zadacima, zajedno s osnivanjem foruma za zaštitu okoliša i prirode te problemima upravljanja otpadom. Svakako ću zatražiti reviziju studije utjecaja na prirodu HE Omble te proučiti kako pravno stoji taj projekt, primjerice je li lokacijska dozvola mogla biti izdana na temelju deset godina stare studije utjecaja, a tek kasnije ćemo moći donijeti relevantne odluke – pojasnila je medijima ministrica Mirela Holy.
 
 
 

Pročitajte još

Zaustavite HEP i gradnju HE Ombla

Dulist

Projekt HE Ombla “neisplativ i ekološki štetan”

Dulist

Predstavnici HEP-a na tribini o HE Ombla

Dulist