HE Ombla

Ministrica Holy protiv izgradnje HE Ombla

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy izjavila je na Hrvatskom radiju da je zbog ekoloških i ekonomskih razloga protiv projekta hidroelektrane Ombla.

 

Za tportala je iznijela svoje stavove te kazala da to pitanje još nije predmet odlučivanja jer je Ministarstvo trenutačno zauzeto problemima vlastitoga ustrojstva za koje vjeruje da će biti okončano uredbom na sjednici Vlade za tjedan dana.

"Zatražit ću dokumentaciju kako bi se upoznala sa stvarnim stanjem toga projekta, i to će biti među mojim prvim zadacima, zajedno s osnivanjem foruma za zaštitu okoliša i prirode te problemima upravljanja otpadom.

Svakako ću zatražiti reviziju studije utjecaja na prirodu HE Omble te proučiti kako pravno stoji taj projekt, primjerice je li lokacijska dozvola mogla biti izdana na temelju deset godina stare studije utjecaja, a tek kasnije ćemo moći donijeti relevantne odluke“ komentirala je za tportal ministrica Holy.

 

Pročitajte još

Zaustavite HEP i gradnju HE Ombla

Dulist

Projekt HE Ombla “neisplativ i ekološki štetan”

Dulist

Predstavnici HEP-a na tribini o HE Ombla

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija