HE Ombla

Predstavnici HEP-a na tribini o HE Ombla

Predstavnici HEP-a na tribini o HE Ombla

Potvrđeno je da će iz Hrvatske elektroprivrede na sutrašnjoj tribini o HE  Ombla govoriti Tomislav Paviša, a očekuje se i sudjelovanje i predstavnika iz HEP-a iz Zagreba, priopćili su organizatori tribine.

Inicijativa “Srđ je naš” i Zelena akcija napominju kako je ovo možda zadnja prilika da građani o ovom projektu nešto relevantno čuju ili pitaju, stoga napominjemo da će se javna tribina o problematici izgradnje prve europske podzemne hidroelektrane na izvorištu rijeke Omble održati ovog četvrtka u 18 sati u hotelu Petka.
 

Inicijativa „Srđ je naš“, u suradnji s duListom poziva građane da pitaju sve što ih zanima o Hidroelektrani Ombla na e-mail duList info@dulist.hr, a na sva pristigla pitanja nastojat će se odgovoriti tijekom tribine.

Već od prije je potvrđeno da će na tribini govoriti dr.sc. Ana-Marija Boromisa (ekonomski aspekti izgradnje HE Ombla), ravnatelj Državnog zavoda za zaštitu prirode Davorin Marković (HE Ombla i zaštita prirode i bioraznolikosti), stručnjak za krš dr.sc. Ivo Lučić, energetičar dr.sc. Branimir Molak (energetski aspekti izgradnje HE Ombla), Denis Frančisković (EKO PAN, HE Ombla nakon HE Lešće – paralele), predstavnik/ca HEP-a, Enes Ćerimagić (Zelena akcija, pravni aspekti izgradnje HE Ombla), a tribinu će moderirati Jagoda Munić.
 

 

Pročitajte još

Zaustavite HEP i gradnju HE Ombla

Dulist

Projekt HE Ombla “neisplativ i ekološki štetan”

Dulist

Tribina o HE Ombla, šaljite pitanja!

Baldo Marunčić