Politika

Teo Grbić u vijećničkim klupama zamijenio Blaža Peza

HDZ-ovac Blaž Pezo, inače ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik, odlazi iz Gradskog vijeća. Svoj je vijećnički mandat, naime, stavio u mirovanje zbog nespojivih dužnosti budući da su izmjenama Zakona o sprječavanju sukoba interesa ravnatelji lučkih uprava postali dužnosnici.
U vijećničkim klupama ovog četvrtka zamijenio ga je, nakon polaganja prisege, kapetan Teo Grbić, ovogodišnji festanjuo.

Teo Grbić, ovogodišnji festanjuo iz redova pomoraca, bio je dugogodišnji kapetan duge plovidbe. Kroz svoj radni vijek kapetan Grbić radio je kao zapovjednik hidroglisera, te je bio prvi zapovjednik broda Princess of Dubrovnik. Kao pomorski časnik plovio je na raznim stranim kompanijama. Zadnjih 18 godina plovio je na putničkoj kompaniji Norwegian Cruise gdje je od 2013. godine obnašao poziciju zapovjednika broda.

Teo Grbić, sudionik je Domovinskog rata, od 1. listipada 1991. bio je u kriznom stožeru Atlasa, a u siječnju 1992. priključio se Hrvatskoj ratnoj mornarici te je nosilac Spomenice Domovinskog rata.

Dosadašnji vijećnik, Blaž Pezo podnio je zahtjeve za mirovanje mandata u predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave zbog izmjena Zakona o sprječavanju sukoba interesa kojima ravnatelji lučkih uprava, zbog nespojivosti dužnosti, ne mogu sudjelovati u radu predstavničkih tijela ni biti članovi nadzornih odbora i upravnih vijeća javnih ustanova i trgovačkih društava.

Pročitajte još

ANDRO VLAHUŠIĆ ‘Grad bi trebao povećati financiranje privatnih vrtića, bez povećavanja roditeljskog plaćanja’

Dulist

[FOTO] Dubrovčani na skupu HDZ-a u Lisinskom

Dulist

PLENKOVIĆ NA OPĆEM SABORU STRANKE Hrvatska treba snažni HDZ

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija