Politika

Teo Grbić u vijećničkim klupama zamijenio Blaža Peza

Teo Grbić u vijećničkim klupama zamijenio Blaža Peza

HDZ-ovac Blaž Pezo, inače ravnatelj Lučke uprave Dubrovnik, odlazi iz Gradskog vijeća. Svoj je vijećnički mandat, naime, stavio u mirovanje zbog nespojivih dužnosti budući da su izmjenama Zakona o sprječavanju sukoba interesa ravnatelji lučkih uprava postali dužnosnici.
U vijećničkim klupama ovog četvrtka zamijenio ga je, nakon polaganja prisege, kapetan Teo Grbić, ovogodišnji festanjuo.

Teo Grbić, ovogodišnji festanjuo iz redova pomoraca, bio je dugogodišnji kapetan duge plovidbe. Kroz svoj radni vijek kapetan Grbić radio je kao zapovjednik hidroglisera, te je bio prvi zapovjednik broda Princess of Dubrovnik. Kao pomorski časnik plovio je na raznim stranim kompanijama. Zadnjih 18 godina plovio je na putničkoj kompaniji Norwegian Cruise gdje je od 2013. godine obnašao poziciju zapovjednika broda.

Teo Grbić, sudionik je Domovinskog rata, od 1. listipada 1991. bio je u kriznom stožeru Atlasa, a u siječnju 1992. priključio se Hrvatskoj ratnoj mornarici te je nosilac Spomenice Domovinskog rata.

Dosadašnji vijećnik, Blaž Pezo podnio je zahtjeve za mirovanje mandata u predstavničkim tijelima lokalne i područne samouprave zbog izmjena Zakona o sprječavanju sukoba interesa kojima ravnatelji lučkih uprava, zbog nespojivosti dužnosti, ne mogu sudjelovati u radu predstavničkih tijela ni biti članovi nadzornih odbora i upravnih vijeća javnih ustanova i trgovačkih društava.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist