Politika

GRADONAČELNIK NAJAVIO Ljudima koji svakodnevno čiste grad povećat će se plaće

GRADONAČELNIK NAJAVIO Ljudima koji svakodnevno čiste grad povećat će se plaće

Lapadska obala ide kako treba i svi radovi završit će u ugovornim rokovima. Imali smo mali zastoj po pitanju stroja, ali i to smo riješili – rekao je na sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Mato Franković. O tome ga je upitao vijećnik SDP-a Ivan Tropan.

-Imamo izazove s povećanjem cijena i s činjenicom da je projekt financiran EU i nacionalnim sredstvima. Izvođači traže novelaciju ugovora, priznali smo povećanje cijene čelika te smo potpisali i  aneks ugovora – objasnio je dalje.

Napomenuo je kako je odrađen niz sastanaka s nadzorom i izvođačem radova te su dali jasne garancije da radovi neće kasniti.

Drugo pitanje Tropana odnosilo se na azil na Grabovici. Gradonačelnik je rekao kako azil nema poveznicu s Grabovicom te da početak gradnje azila neće omesti funkcioniranje Grabovice.

-Odradili smo i drugu fazu sanacije Grabovice – rekao je dalje.

Tropanova stranačka kolegica Anita Bonačić Obradović imala je pitanja vezano za Čistoću.

-Žao mi je što se niste sjetili kako je u vrijeme vladavine vaše stranke trošak uprave plaća povećan za 40 posto, a ljudima koji svakodnevno čiste grad nula kuna. Zato radimo reorganizaciju te ćemo ljudima koji rade na terenu podići plaću – rekao je gradonačelnik.

-Ti koji sjede u kancelarijama su isto bitni – dodao je.

Vijećnica Bonačić Obradović rekla je kako podržava povećanje plaća ljudima koji rade na terenu.

Nezavisni vijećnik Ivan Cetinić osvrnuo se na stanje na Pilama.

-Svaki dan je doslovce kaos. Sezona je tek počela, a stanje je katastrofalno. Volio bih da se nađe neko rješenje u kojem bi bili zadovoljni i taksisti, bez da se zakrče autobusi – rekao je.

Drugo pitanje odnosilo se na obnovu igrališta poviše Gimnazije.

Gradonačelnik Mato Franković rekao je kako je novi Zakon omogućio da autotaksi prijevoznici na autobusnim stanicama mogu iskrcavati i ukrcavati putnike, ali se ne smiju tamo i zadržavati.

-Prema novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, omogućit će se jedinicama lokalne samouprave poput Dubrovnika uvođenje zona posebnog prometnog režima te kontrola nad brojme vozila. Imat ćemo potpunu kontrolu te svatko tko bude kršio pravila bit će eliminiran, odnosno bit će mu onemogućen dolazak u zonu posebnog režima – objasnio je Franković.

-Do reda mogu jedino dovesti značajne kazne – smatra.

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist