Grad

Televizijska ekipa France 2 snimila nekoliko reportaža u Dubrovniku

Ekipa francuske javne televizije France 2 tijekom boravka u Hrvatsku proteklog je tjedna, od 23. do 27. travnja posjetila i Dubrovnik, radi snimanja nekoliko reportaža.

Reportaže će biti objavljene u vjerskom programu France 2 – Le Jour du Seigneur (Dan Gospodnji), koji se emitira svake nedjelje, 15. lipnja ove godine.

Tom će se prigodom prenositi uživo misa iz Dominikanskog samostana u Dubrovniku, a reportaže, ukupno njih 4 od kojih se 3 odnose na Dubrovnik, bit će emitirane uoči i poslije mise.
Novinarka Benedicte Dore, snimatelj Philippe Queyroux i tonski sminatelj Sylvain Delecroix, u Dubrovniku su napravili reportaže o Dominikanskom samostanu, svecu zaštitniku grada Svetom Vlahu i Susretu hrvatske katoličke mladeži koji je ovog vikenda održan u Dubrovniku.

U samostanu su im sugovornici bili prof. Stjepan Krasić, te prior Nikola Mioč, koji će francuske gledatelje provesti kroz samostan te ih upoznati s njegovom bogatom poviješću, dolasku reda Dominikanaca u Dubrovnik, njihovom značaju i ulozi koju i danas imaju.
Posebna reportaža snimljena je o Svetom Vlahu o kojem je iscrpno i zanimljivo govorio rektor crkve Svetog Vlaha don Toma Lučić, kako o povijesti tako i sadašnjoj važnosti tog sveca za grad i njegove stanovnike.

Treća reportaža iz Dubrovnika odnosi se na SKMH odnosno na poglede i odnos mladih vjernika u Hrvatskoj prema Katoličkoj crkvi. Tom su prigodom između ostalog razgovarali sa 17-godišnjim Ivanom Koprivicom iz Konavala, koji je sudjelovao u pripremi skupa kao volonter i nastupio u programu zajedno s mladima iz svoje općine koji je održan ispred crkve Svetog Vlaha. Razgovarali su i sa dvije mlade djevojke iz Slavonskog Broda, Anom Crnac i Suzanom Lesan, koje su doputovale na skup.
Osim Dubrovnika, novinari France 2 posjetili su i Pulu, Poreč, Šibenik i Hvar. Ti će lokaliteti, o čemu je snimljena četvrta reportaža, poslužiti da se francuski gledatelji upoznaju s poviješću Hrvatske s naglaskom na ulogu koju je kroz kroz nju imala Katolička crkva.

Reportaže će se moći pogledati od 15.lipnja na internetskoj strani vjerskog programa France 2 www.lejourduseigneru.com.

Pročitajte još

Zidine lani imale blizu 400 tisuća posjetitelja. Saznali smo i prihode

Dulist

Osiguran besplatan pristup internetu na Autobusnom kolodvoru

Dulist

I FRANKOVIĆ PITAO ŠTO JE S NOVIM BRODOM ZA ELAFITE Postirina zamjena bit će spremna do 2023.?

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija