Grad

Televizijska ekipa France 2 snimila nekoliko reportaža u Dubrovniku

Ekipa francuske javne televizije France 2 tijekom boravka u Hrvatsku proteklog je tjedna, od 23. do 27. travnja posjetila i Dubrovnik, radi snimanja nekoliko reportaža.

Reportaže će biti objavljene u vjerskom programu France 2 – Le Jour du Seigneur (Dan Gospodnji), koji se emitira svake nedjelje, 15. lipnja ove godine.

Tom će se prigodom prenositi uživo misa iz Dominikanskog samostana u Dubrovniku, a reportaže, ukupno njih 4 od kojih se 3 odnose na Dubrovnik, bit će emitirane uoči i poslije mise.
Novinarka Benedicte Dore, snimatelj Philippe Queyroux i tonski sminatelj Sylvain Delecroix, u Dubrovniku su napravili reportaže o Dominikanskom samostanu, svecu zaštitniku grada Svetom Vlahu i Susretu hrvatske katoličke mladeži koji je ovog vikenda održan u Dubrovniku.

U samostanu su im sugovornici bili prof. Stjepan Krasić, te prior Nikola Mioč, koji će francuske gledatelje provesti kroz samostan te ih upoznati s njegovom bogatom poviješću, dolasku reda Dominikanaca u Dubrovnik, njihovom značaju i ulozi koju i danas imaju.
Posebna reportaža snimljena je o Svetom Vlahu o kojem je iscrpno i zanimljivo govorio rektor crkve Svetog Vlaha don Toma Lučić, kako o povijesti tako i sadašnjoj važnosti tog sveca za grad i njegove stanovnike.

Treća reportaža iz Dubrovnika odnosi se na SKMH odnosno na poglede i odnos mladih vjernika u Hrvatskoj prema Katoličkoj crkvi. Tom su prigodom između ostalog razgovarali sa 17-godišnjim Ivanom Koprivicom iz Konavala, koji je sudjelovao u pripremi skupa kao volonter i nastupio u programu zajedno s mladima iz svoje općine koji je održan ispred crkve Svetog Vlaha. Razgovarali su i sa dvije mlade djevojke iz Slavonskog Broda, Anom Crnac i Suzanom Lesan, koje su doputovale na skup.
Osim Dubrovnika, novinari France 2 posjetili su i Pulu, Poreč, Šibenik i Hvar. Ti će lokaliteti, o čemu je snimljena četvrta reportaža, poslužiti da se francuski gledatelji upoznaju s poviješću Hrvatske s naglaskom na ulogu koju je kroz kroz nju imala Katolička crkva.

Reportaže će se moći pogledati od 15.lipnja na internetskoj strani vjerskog programa France 2 www.lejourduseigneru.com.

Pročitajte još

UOČI FESTE I DANA GRADA Položeni vijenci i zapaljene svijeće na Boninovu

Dulist

NE ZABORAVITE Za Festu sv. Vlaha besplatan prijevoz Libertasom

Dulist

Stigla nam je Kandelora!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija