Grad

GRADONAČELNIK ODBIO BRANITELJE Demonstrativno napustio sastanak!

Andro Vlahušić

Danas smo oko 15 sati imali sastanak s gradonačelnikom Androm Vlahušićem, a vezano za temu zemljišta na Nuncijati koje nam pripada. Međutim, on se digao i napustio sastanak, bez objašnjenja. Jednostavno više nije htio pričati s braniteljima – kaže za DuList Pero Kristić, predsjednik Udruge maloljetnih branitelja Dubrovnika.

– Zašto, nakon toliko vremena, braniteljima još uvijek obećavaju rješenje situacije na Nuncijati, koje datira još iz vremena Dubravke Šuice, odnosno 2003. godine, od koje branitelji imaju pravo na tu zemlju – pita se Kristić jedan od sudionika današnjeg sastanka.

Također se pita zašto je Vlahušić morao tako naglo napustiti sastanak, a nakon kojeg je primio još jednu osobu na sastanak, nevezano za ovu temu?

Neslužbeno doznajemo kako je gradonačelnik Vlahušić braniteljima najavio reviziju rješenja za stambeno zbrinjavanje na Nuncijati. Također, ono što je sporno braniteljima koji su nas kontaktirali je i činjenica što nisu svi predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i branitelji koji imaju rješenja za stambeno zbrinjavanje na Nuncijati, uopće bili pozvani na sastanak s Vlahušićem. Naime, od njih 61 sastanku je nazočilo tek petnaestak branitelja.

Podsjetimo, dubrovački branitelji su rješenjima Grada Dubrovnika iz 2009. dobili ukupno 14100 četvornih metara neizgrađenog građevinskog zemljišta na Nuncijati na kojoj se trebalo zbrinuti 61 obitelj branitelja, invalida Domovinskog rata. Grad Dubrovnik je 2008. za zemljište ukupno izdvojio 62 milijuna kuna temeljem kreditnih i vlastitih sredstava. Bio je pokrenut i postupak izrade UPU Nuncijata koji je prekinut zbog činjenice da u GUP nije bila ucrtana tehnički izvediva pristupna cesta. Međutim, na tako maloj površini nije bilo moguće izgraditi stambene objekte osim kuća u nizu, a prema Zakonu o braniteljima svakom od njih, umjesto stana, zagarantirana je obiteljska kuća.

To su branitelji pokušali definirati s gradonačelnikom, međutim, čini se kako su i ovaj put – ostali “pokisli”!

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist