Aktualno

Taxi Cammeo stiže iduće godine

Taxi Cammeo stiže iduće godine

Od 15. prosinca ove godine do 15. ožujka iduće godine, cijene taksi – prijevoza za građane Dubrovnika bit će 20 posto niže.

Dogovoreno je to na sastanku predstavnika udruženja auto-taksi prijevoznika sa gradonačelnikom Androm Vlahušićem.

To znači da će građani Dubrovnika dosadašnju cijenu od 50 kuna do Lapada, plaćati 40 kuna, dok će cijena do aerodroma iznositi od 160 do 200 kuna, ovisno u kojem se dijelu grada ukrcaju u taksi.
No, usporedimo li cijene sa taksi-uslugama u drugim hrvatskim gradovima, posebno cijene koje je uvela riječka tvrtka Taxi Cammeo, vožnja taksijem u Dubrovniku i dalje je skupa. Posebno za građane Dubrovnika, koji se ionako često žale na visoko cijenu taksi-usluga.
 
NOVI BREND TAXI CAB

Direktor Taksi Cammea na razini Hrvatske, Vladimir Minovski, potvrdio nam je kako svoje poslovanje do Nove godine šire na Pulu te će slijedeće godine krenuti na splitsko i dubrovačko tržište. S predstavnicima gradske uprave vođeni su tek informativni razgovori oko toga kada bi mogao biti raspisan natječaj za dodjelu novih koncesija

 
Stoga smo kontaktirali tvrtku Taxi Cammeo, koja nakon Rijeke, posluje i u Zagrebu, Osijeku te u Svetoj Nedjelji. Direktor Taksi Cammea na razini Hrvatske, Vladimir Minovski, potvrdio nam je kako svoje poslovanje šire na Pulu, te da će slijedeće godine krenuti na splitsko i dubrovačko tržište. 
-U Puli počinjemo s radom za 10-ak dana, najkasnije do Nove godine. U slijedećoj godini nastojat ćemo pokriti Split i Dubrovnik. Nadamo se da će do ljeta izaći natječaj na koji ćemo se moći javiti – ističe Minovski i dodaje kako su do sada sa predstavnicima gradske uprave vođene tek informativni razgovori oko toga kada bi mogao biti raspisan natječaj za dodjelu novih koncesija.
– Mi nudimo uniformirane vozače i vozila. Uveli smo i novi brend Taxi cab. Naime, u Zagrebu 10 postojećih taksista voze za nas, po našim cijenama. Mi ih spajamo na naš server i oni rade po našim uvjetima. To ćemo ponuditi i ostalim taksistima, a oni će se pridržavati naših uvjeta, dakle bijele boje vozila, uz naravno našu opremu, pristojno ponašanje, izdavanje računa, otvaranje i zatvaranje vrata korisnicima usluga – jasan je Minovski.

Cijene usluga koje nude taksisti Cammea u Rijeci, Osijeku te u Puli iznose 20 kuna do 5 kilometara, a cijena svakog slijedećeg kilometra je 5 kuna. Nema starta, nema čekanja u gužvi i naplaćivanja, dok za vanjske relacije imaju oformljene cijene

Vozila Taxi Cammea su bijele boje s markiranim žutim i crnim natpisima, mahom limuzine, karavani, combiji. Sva vozila su opremljena najmodernijim satelitskim navigacijskim sustavom koji vozačima omogućava lako snalaženje u bilo kojem dijelu grada, dok dispečerima daje mogućnost brzog i pouzdanog praćenja i rezerviranja vozila. Što se tiče cijene usluga koje nude taksisti Taxi Cammea, u Rijeci, Osijeku te u Puli cijena iznosi  20 kuna do 5 kilometara, a cijena svakog slijedećeg kilometra je 5 kuna .
-Dakle, nema starta, nema čekanja u gužvi i naplaćivanja, dok za vanjske relacije imamo oformljene cijene – ističe Vladimir Minovski.
Cijene u Zagrebu nešto su drugačije, 15 kuna je start plus 2 kilometra gratis, a svaki slijedeći kilometar košta 5 kuna. Sve cijene u gradovima vrijede za noćne vožnje, blagdane, i vikende te ne naplaćuje vožnju prtljage.
 
PRODOR NA TRŽIŠTE
 
– Imamo 230 vozila, Taxi Cammeo u svojoj grupaciji broji 550 zaposlenih. Poseban naglasak stavlja se na edukaciju vozača kako bi bili pripremljeni za pružanje što efikasnije, brže i kvalitetnije taxi usluge. Našim prodorom na tržište uveli smo profesiju taxi-vozač, jer se prije nije uopće o tome mislilo. Ulažemo u njihovo školovanje  i edukaciju, oformili smo odjel ljudskih resursa, preko kojeg ih obučavamo – dodaje Minovski i naglašava kako su rezultati istraživanja stope smrtnih slučajeva Policijske uprave zagrebačke pokazali kako je Cammeo zaslužan da se smanjila za 12,5 posto u odnosu na prošlu godinu.
– Mladi više ne sjedaju u alkoholiziranom stanju za volan, već se voze taksijem, i u tome je velika uloga Taxi Cammea – zaključio je Vladimir Minovski.
 
 
 
 

Usporedbe cijene taxi prijevoza putnika

Taxi Cammeo u Zagrebu: 
Osnovna tarifa : 15.00 kn START / uključena prva 2 km
Svaki slijedeći km : 5.00 kn
Vrijedi za noćne vožnje, blagdane, vikendom i ne naplaćuje se vožnja prtljage
Taxi Cammeo u Rijeci i Osijeku:
Osnovna tarifa : do 5 km 20.00 kn
Svaki slijedeći km : 5.00 kn
Vrijedi za noćne vožnje, blagdane, vikendom i ne naplaćuje se vožnja prtljage.
Sadašnje cijene u Dubrovniku:
Start: 25 kuna
Vožnja: 1 km 8 kuna
Čekanje 1 sat 80 kuna
Uz 20 posto popusta do 15. ožujka

 

Pročitajte još

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist