Sport

Szolnok nanio Jugu drugi poraz ove sezone

Szolnok jug 160416 1
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U derbiju osmog kola skupine B Lige prvaka, pred prepunom Tiszaliget arenom, domaći Szolnok pobijedio je Jug Croatia osiguranje rezultatom 13:10 i time mu nanio drugi poraz u ovoj sezoni.
U utakmici loših obrana, bolje su se snašli Mađari koji su od početka imali prednost, koju su jugaši s uspjehom stizali do poluvremena koje je završilo vodstvom domaćina 8:7.

Uslijedio je velik pad Juga u trećem dijelu utakmice koji su igrači Szolnoka iskoristili, odlijepili se na plus četiri i riješili pitanje pobjednika.

‘Držali smo se dobro prve dvije četvrtine bez obzira što nam obrana od početka nije štimala. Primili smo puno jeftinih golova iz otvorenih šuteva, pogotovo u trećem dijelu, a u napadu nismo imali ideja što se po broju postignutih golova ne bi reklo. Ovaj nas poraz neće poremetiti idemo se odmorit i pripremit za srijedu i Primorje’, rekao je najbolji Jugov strijelac Maro Joković.
Nakon osam odigranih kola u poretku skupine B vodi Szolnok s 18 bodova, drugi je Pro Recco sa 16 (utakmica manje) koliko ima i Jug CO na trećem mjestu, četvrti je OSC s 9 (utakmica manje), peti Partizan ima 7 dok Galatasaray na posljednjem mjestu ima samo jedan bod.

Tri prvoplasirane momčadi iz obje grupe ostvarit će plasman na Final six.

Do kraja natjecanja po skupinama jugaše očekuju još dvije domaće utakmice i to protiv Galatasaraya 30. travnja te OSC-a u posljednjem desetom kolu koje je na programu 18. svibnja.
Szolnoki – Jug CO 13:10 (4:3, 4:4, 4:1, 1:2)
Suci: Mark Koganov (Azerbejdžan) i Jaume Teixido (Španjolska).
SZOLNOKI: Nagy, Gocić, Madaras (4), Vamos (1), Jansik, Mezei, Fulop, Younger (2), Da. Varga (2), De. Varga (1), Kis (1), Mitrović (1), Decker.
JUG CO: Bijač, Macan, Fatović, Lončar, Joković (3), Garcia (2), Marković (2), Ivanković (1), Bautović, Vrlić, Benić (1), Obradović, Popadić.
Realizacija igrača više: Szolnoki 4/6, Jug CO 6/10
Peterci: Szolnoki -, Jug CO 1/1

Pročitajte još

JUGAŠI U FINALU EUROKUPA! Potopili španjolski Sabadell

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist

JUG U POLUFINALU LEN EUROCUPA Vjekoslav Kobešćak: Utakmica će sigurno biti teška

Dulist