Sport

GOŠK-OVCI PODRŽALI SPAJANJE Vićan: U svađama nikad nema pobjednika, svi su gubitnici

gosk skupstina 2

Skupština NK GOŠK-a donijela je u nedjelju ujutro u Hotelu Lero jednoglasnu odluku o spajanju s NK Dubrovnikom 1919., a ime novog kluba bit će NK GOŠK-Dubrovnik 1919.

-U proteklom razdoblju doživjeli smo rezultatski neuspjeh, ispali smo u niži rang natjecanja nakon dugo vremena. U međuvremenu smo se financijski konsolidirali, ali je klub napustio velik broj igrača. Činjenica je da naši mladi igrači nastupaju za omladinske kategorije šest prvoligaša. Momčad je konsolidirana, a naši mladi nastupili su u sedam kategorija. Za nadolazeće kvalifikacije za viši rang izvršili smo nužna pojačanja, ponajviše kroz povratak starih igrača kao što su Cicijelj i braća Torbarina – kazao je tom prilikom u svom izvještaju o radu predsjednik skupštine Pero Vićan.

-Otpočeli smo i dovršili proces spajanja, doveli kraju stanje koje razdire nogomet. A Dubrovnik nema infrastrukturu i uvjete za rad ni za jedan klub, a kamoli dva. Na inicijativu predsjednika HNS-a Davora Šukera i nekih ljudi iz županijskog saveza obnovili smo razgovor o fuziji, kako bismo učinili iskorak i prekinuli animozitet. Sva su najteža pitanja riješena – istaknuo je Vićan, prozvavši se ‘jednim od krivaca’ za dosadašnje stanje.

– Novi klub zvat će se NK GOŠK-Dubrovnik 1919., kao pravni slijednik Plamena, GOŠK-a, GOŠK-Juga, Juga, Dubrovnika, NK Dubrovnika u stečaju i HNK Dubrovnika 1919., te će kao takav baštiniti svu sportsku tradiciju navedenih klubova. Formalno spajanje dogodit će se na kraju sezone – kazao je Vićan, dodavši kako ‘u svađama nikad nema pobjednika, svi su gubitnici’. Kad je riječ o financijama, Vićan je naglasio kako novi klub mora startati sezonu ‘na nuli’, a Vićan je procijenio kako će s tim ciljem do 1. srpnja trebati osigurati 150 tisuća kuna.

Inače, na skupštini je izabrano i petnaest zastupnika GOŠK-a u skupštini novog kluba (isti broj dat će i Dubrovnik 1919.), a oni su: Pero Vićan, Jadranko Obradović, Bernardo Puljizević, Ante Golijan, Dražen Kukrika, Đuro Knego, Lukša Buconić, Đemo Dilberović, Ivan Vidović, Đuro Brač, Ivan Jelčić, Pero Burum, Vlaho Raič, Ivo Mrse i Zijad Zekić.

Također, skupština je dala mandat predsjedniku skupštine za dogovor o GOŠK-ovih pet članova Izvršnog odbora novog kluba, a spomenuta su imena Lukša Matušić, Željko Brbora, Ivan Maslač i Matko Munitić. Jedan od njih bit će i potpredsjednik novog kluba, dok će predsjednika dati Dubrovnik 1919.. Skupština GOŠK-a za predsjednika skupštine novog kluba predložila je Pera Vićana. Mandat svih funkcija traje dvije godine.

Pročitajte još

KUP JADRANA U JUDU JK Dubrovnik osvojio četiri medalje

Dulist

TJEDNI BRIDŽ TURNIR Najbolji su Andrija Martić i Joško Đilović

Dulist

[FOTO] FINALE ZA PRVAKA Košarkašice Raguse izjednačile rezultat s Trešnjevkom

Dulist