Kultura

Svinje i Great Gatsby za kraj kazališne godine!

Kazalište Marina Držića za sami kraj 2020. godine publici na rasporedu nudi izvedbe predstave ‘Svinje’ 18. i 19. prosinca s početkom u 20 sati. Također će večeras i sutra Studio Stage izvesti glazbeno – scenski spektakl Great Gatsby na Velikoj Sceni s početkom u 19 sati.

“Svinje” u režiji Hrvoja Korbara prema tekstu Tomislava Zajeca prate radnju oko dvije sestre – Ibru i Male Ibru, koje dane krate gojeći svinje na farmi jednako posvećeno kao što otimaju i ubijaju profesore iz grada koji se iznova pokazuju nedostatnima za dijapazon interesa mlađe sestre. Komad je groteskan i crnohumorni perpetum mobile, a u predstavi igraju Izmira Brautović i Marija Šegvić.

“Great Gatsby” 15. & 16. prosinca u produkciji udruge Studio Stage donosi bijeg u dvadesete, desetljeće slavne izgubljene generacije, vrijeme prohibicije u kojem šampanjac teče u potocima, a zabava nikad ne prestaje. Jazz, glamur, spektakularne zabave i sveopća euforija; a iza svega vješto skrivena ona trivijalnost koja se u svojoj ispraznosti očitava kao tragedija. Režiju potpisuju Patrycja Bačić i Betina Milić.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] Likovna umjetnica Iva Laterza: ‘Ne trčim za brzim uspjehom’

Iva Dedo

ISTA RAVNATELJICA, NOVA PRAVILA Publika na izvedbe Igara samo uz COVID-propusnice?

Dulist

Uskoro na policama knjižara englesko izdanje knjige ‘Treći ključ’ Vedrana Mezeija

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija