Koronavirus u Hrvatskoj

SVI SU TESTIRANI, PROSTOR DEZINFICIRAN Na COVID-19 pozitivna korisnica Doma za starije Dubrovnik

dom umirovljenika dubrovnik

Jedna korisnica Doma za starije osobe Dubrovnik pozitivna je na koronavirus zbog čega su ovog petka testirani svi djelatnici i korisnici doma. Potvrdila je to za DuList ravnateljica Marina Sambrailo. Naglasila je kako su odmah nakon zaprimanja pozitivnog nalaza poduzete sve mjere, a sve prostorije doma su dezinficirane. Rezultati testiranja tek se očekuju, a u slučaju da je još netko od korisnika pozitivan, osigurane su i dvije prostorije za izolaciju te dodatnih deset ležajeva kako bi se u slučaju pozitivnih nalaza korisnici iz dvokrevetnih i trokrevetnih soba mogli izolirati. Korisnica koja je pozitivna na COVID-19 prekjučer je imala temperaturu te je jučer odmah i testirana. Kako nam je rekla ravnateljica, osjeća se dosta dobro.

Treba podsjetiti kako je virus u ovaj dom ušao i u travnju ove godine. To iskustvo svakako će sad dobro doći, a kako ističe Sambrailo u svakom su slučaju, u odnosu na prvi val epidemije, spremniji.

-Koliko god se trudite i koliko god se poduzimale mjere, tako je to s virusom. Nevidljiv je to neprijatelj. S obzirom na cjelokupnu epidemiološku sliku u državi, mi smo se dobro držali – rekla je Sambrailo u trenutcima dok se dom dezinficira i dok se čekaju nalazi testiranja.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist