Grad

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Zrinka Raguž uručila je ugovore iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini vrijedne 58.514,34 eura gradonačelniku Grada Dubrovnika Matu Frankoviću i ravnateljici Dubrovačke razvojne agencije DURA-e Ana Mariji Pilato Krile.

Franković je potpisao ugovor o dodjeli sredstava za projekt ‘Pomoćnici u nastavi u osnovnim školama Grada Dubrovnika’ što je faza VI u iznosu od 22.404,06 eura. Dodijeljenim sredstvima financira se 50 posto iznosa sredstava koje je u provođenju projekta Grad Dubrovnik dužan osigurati iz vlastitih izvora. Inače, projekt vrijedan ukupno 298.720,80 eura s bespovratnim sredstvima za Grad Dubrovnik u iznosu 253.913,00 eura (85 posto) provodi se u kontinuitetu u svim osnovnim školama na području grada, a osigurava angažman 42 pomoćnika u nastavi za 42 učenika s teškoćama u razvoju. Inače, trenutno su u ovoj pedagoškoj godini u dubrovačkim osnovnim školama angažirana 72 pomoćnika u nastavi.

Pilato Krile je potpisala tri ugovora. Projekt ‘Remote-IT – Remote and Hybrid work for Thriving Cities’, u kojemu je Dubrovačka razvojna agencija vodeći partner, sufinancira se dodatnim iznosom od 23.510,00 eura. Cilj projekta, koji je ukupno vrijedan 744.110 eura s trajanjem do kraja 2025. godine, je kroz izradu akcijskog plana istražiti načine na koje gradovi mogu odgovoriti na praksu rada na daljinu u cilju ojačavanja lokalnih ekonomija kao i smanjenja ugljičnog otiska i povećanja kvalitete života. Pilato Krile potpisala je i ugovor u vrijednosti od 7.540,00 eura za projekt ‘EcoCore’. Cilj ovog projekta s trajanjem do kraja 2025. godine je izgraditi kapacitete malih gradova u suočavanju s klimatskim promjenama. Treći ugovor vrijedan 5.060,28 eura odnosi se na projekt ‘HABI – Aktivnosti podizanja svijesti, obuka i znanstvena istraživanja o vrstama i staništima od zajedničkog interesa zajednice’. Glavni partner je talijanska općina Conversano, dok su dubrovački partneri DURA i JU Rezervat Lokrum.

Državna tajnica Raguž izjavila je ovom prilikom kako je u okviru Programa za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u razdoblju od 2015. do 2024. godine objavljeno osam javnih poziva. Kroz sedam do sad provedenih javnih poziva, sufinancirana je provedba ukupno 2.111 EU projekata u vrijednosti od 303,79 milijuna eura. Sredstvima Programa, u razdoblju od 2016.-2023., sufinancirana je provedba 66 projekata s područja Dubrovačko-neretvanske županije u vrijednosti od 10.576.425,24 eura.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist