Aktualno

Suđenje za smrt dječaka Gabrijela Bebića proglašeno tajnim

Suđenje za smrt dječaka Gabrijela Bebića proglašeno tajnim

Suđenje zdravstvenim djelatnicama iz Metkovića koje se tereti za smrt dječaka Gabrijela, a koji je preminuo u prosincu 2018. proglašeno je tajnim, donosi 24 sata. Sutkinja Općinskog suda u Dubrovniku, Ilka Markić zatvorila ga je za javnost. Sudi se medicinskoj sestri koja je tad radila u Domu zdravlja Metković – Nikolini Talajić (bila je zaposlena u ordinaciji dr. Vlade Krmeka) te liječnicama s Hitne u Metkoviću, šefici Hitne Marijani Matić, dr. Danijeli Dragobratović i dr. Josipi Vekić.

Nakon završetka prvog dana suđenja odvjetnik Vinko Ljubičić koji zastupa medicinsku sestru i odvjetnik jedne liječnice, Branko Šerić istaknuli su da ne smiju govoriti o slučaju.

– Ne smijemo ništa govoriti ni komentirati o slučaju. Jedino što mogu reći je da slučaj ide svojim tokom, inače su suđenja dugotrajna – istaknuo je odvjetnik Branko Šerić, a nove rasprave zakazane su za utorak i srijedu.

U optužnici stoji kako se ‘Okrivljenicama stavlja na teret da su tijekom 9. i 10. prosinca 2018. u Metkoviću, u zdravstvenoj ustanovi i kao zdravstvene djelatnice, djetetu (2009.) koje je u više navrata dovedeno u zdravstvenu ustanovu u teškom stanju, upoznate s tim stanjem i prema simptomima pogoršanjem zdravstvenog stanja djeteta, olako držeći da dijete nije vitalno ugroženo, postupale protivno pravilima medicinske struke’.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist