Aktualno

Suđenje za smrt dječaka Gabrijela Bebića proglašeno tajnim

sudski cekic sud

Suđenje zdravstvenim djelatnicama iz Metkovića koje se tereti za smrt dječaka Gabrijela, a koji je preminuo u prosincu 2018. proglašeno je tajnim, donosi 24 sata. Sutkinja Općinskog suda u Dubrovniku, Ilka Markić zatvorila ga je za javnost. Sudi se medicinskoj sestri koja je tad radila u Domu zdravlja Metković – Nikolini Talajić (bila je zaposlena u ordinaciji dr. Vlade Krmeka) te liječnicama s Hitne u Metkoviću, šefici Hitne Marijani Matić, dr. Danijeli Dragobratović i dr. Josipi Vekić.

Nakon završetka prvog dana suđenja odvjetnik Vinko Ljubičić koji zastupa medicinsku sestru i odvjetnik jedne liječnice, Branko Šerić istaknuli su da ne smiju govoriti o slučaju.

– Ne smijemo ništa govoriti ni komentirati o slučaju. Jedino što mogu reći je da slučaj ide svojim tokom, inače su suđenja dugotrajna – istaknuo je odvjetnik Branko Šerić, a nove rasprave zakazane su za utorak i srijedu.

U optužnici stoji kako se ‘Okrivljenicama stavlja na teret da su tijekom 9. i 10. prosinca 2018. u Metkoviću, u zdravstvenoj ustanovi i kao zdravstvene djelatnice, djetetu (2009.) koje je u više navrata dovedeno u zdravstvenu ustanovu u teškom stanju, upoznate s tim stanjem i prema simptomima pogoršanjem zdravstvenog stanja djeteta, olako držeći da dijete nije vitalno ugroženo, postupale protivno pravilima medicinske struke’.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Ursula von der Leyen ponovno izabrana za predsjednicu EU komisije!

Dulist

OD DUBROVNIKA DO MEĐUGORJA Evo kada se otvara Camino

Dulist

Vlahušić: Plaže bez suncobrana, šetnjice bez drvoreda, zidine bez osvježivača zraka…

Dulist