Zanimljivosti

Struku prepustite stručnjacima!

Nakon što je Eko centar Zeleno sunce uputilo otvoreno pismo o sječi stabala oko Stare bolnice, uprava gradskog komunalnog društva Vrtlar je nastavno na neutemeljeni apel Eko-centra Zeleno sunce o uređenju okoliša u prostoru Stare bolnice uputila priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

Vrtlar Dubrovnik je u suradnji s pripadnicima JVP Dubrovački vatrogasci i  Čistoće, a nastavno na dogovor čelnika Sveučilišta u Dubrovniku, Opće  bolnice Dubrovnik, Županije Dubrovačko-neretvanske i Grada Dubrovnika pristupio čišćenju i uređenju okoliša Stare bolnice, izvan obuhvata prve rekonstruirane zgrade Sveučilišnog kampusa.

Budući da prostor godinama nije korišten ni održavan u njemu se nagomilalo smeće koje su odbacivali neodgovorni pojedinci, a raslinje je nekontrolirano i samoniklo raslo narušavajući izgled i predstavljajući sanitarnu i požarnu opasnost. Ovog tjedna su iz okoliša osim golemih količina smeća uklonjene samonikle divlje orašine, korov i bršljan koji je ugrožavao zdrava stabla koja predstavljaju dio izvornog mediteranskog parka čiji se originalni izgled postupno vraća raščišćavanjem i pravilnim orezivanjem i oblikovanjem zdravog raslinja.
Istovremeno izvođač radova na novoj zgradi Sveučilišta u Dubrovniku provodi uređenje njezina okoliša u skladu s projektom za koji su prethodno izdane sve potrebne dozvole.

Vrtlar pozdravlja inicijative građana i udruga civilnog društva za očuvanje dubrovačke parkovne arhitekture, ali uređenje zelenih površina treba prepustiti stručnjacima. Vrtlar je tvrtka s više od pola stoljeća iskustva, a danas je u njoj zaposleno trideset kvalificiranih vrtlara i četvero inženjera koji radove izvode pažljivo i odgovorno, u skladu s propisima i pravilima struke.

Stoga smatramo neprimjerenim kontinuirano dovođenje u pitanje kvalitete izvedenih radova i koristi za očuvanje dubrovačke parkovne arhitekture, posebno kada neutemeljene i zlonamjerne kritike dolaze od strane amatera koji bi angažman na određenim područjima trebali uskladiti s vlastitim znanjem. Idući tjedan će se čišćenje nastaviti, a neprimjerena, zarasla i neprohodna šuma pretvoriti u uređeni mediteranski park na razini Grada Dubrovnika kako bi građani i posjetitelji već do ovog ljeta mogli uživati u novoj javnoj zelenoj površini.

Vrtlar Dubrovnik d.o.o.

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Procvjetao mjenduo u Župi dubrovačkoj!

Dulist

SLAVNA PROŠLOST REPUBLIKE Na današnji dan Dubrovčani odlučili: Ukida se ropstvo!

Dulist

Na WhatsAppu odsad možete slati poruke samima sebi

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija