Zanimljivosti

Krenuli na putovanje dugo 2012 km

Krenuli na putovanje dugo 2012 km

Šestoro entuzijasta sinoć je iz gruške luke krenulo na “Prvu dubrovačku biciklističku điratu”, putovanje dugačko ukupno 2012 kilometra kojim će se u 17 dana povezati grad Dubrovnik i prijateljski grad Ragusa na Siciliji.

 
Projekt je pokrenula dubrovačka udruga „Čovjek na Zemlji“ uz podršku Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica, Sportsko-penjačkog kluba Tarantela, udruge Kinookus i Biciklističkog kluba Pedalinec. Putovanje je potaknuto željom da se ukaže na biciklizam kao zdravi i zabavan oblik prijevoza bez štetnog utjecaja na okoliš.
 
Koristeći vlastitu snagu, šestoro biciklista krenulo je na putovanje kojim žele predstaviti Dubrovnik i Dubrovačko – neretvansku županiju, te istraživati mjesta kroz koja će putovati. Većina sudionika đirate su članovi Slow Food Conviviuma Dubrovnik, te će u izravnom kontaktu uspostaviti i produbiti veze i prijateljstva sa Slow Food udruženjima u Italiji, matičnoj zemlji ovog globalnog pokreta. Prvu dubrovačku biciklističku điratu podržao je Grad Dubrovnik, Ragusa d.o.o. Čakovec, Grawe d.d. Zagreb, Jadrolinija d.d. Rijeka, Adventure Dalmacija-Split, Vinarija Bogoević-Marušić-Prizdrina i meštar Sveto Nikić sa Oboda.
 
Cjelokupno putovanje biti će video i foto dokumentirano, a prikupljeni materijali iskorišteni za afirmativnu biciklističku kampanju. Obogaćeni iskustvima s ovog putovanja, udruga Čovjek na Zemlji pokrenut će niz inicijativa za promociju biciklizma i aktivnosti u prirodi u Dubrovniku i okolici.
 

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist