Zanimljivosti

Krenuli na putovanje dugo 2012 km

Biciklisti (3)

Šestoro entuzijasta sinoć je iz gruške luke krenulo na “Prvu dubrovačku biciklističku điratu”, putovanje dugačko ukupno 2012 kilometra kojim će se u 17 dana povezati grad Dubrovnik i prijateljski grad Ragusa na Siciliji.

 
Projekt je pokrenula dubrovačka udruga „Čovjek na Zemlji“ uz podršku Hrvatskog planinarskog društva Sniježnica, Sportsko-penjačkog kluba Tarantela, udruge Kinookus i Biciklističkog kluba Pedalinec. Putovanje je potaknuto željom da se ukaže na biciklizam kao zdravi i zabavan oblik prijevoza bez štetnog utjecaja na okoliš.
 
Koristeći vlastitu snagu, šestoro biciklista krenulo je na putovanje kojim žele predstaviti Dubrovnik i Dubrovačko – neretvansku županiju, te istraživati mjesta kroz koja će putovati. Većina sudionika đirate su članovi Slow Food Conviviuma Dubrovnik, te će u izravnom kontaktu uspostaviti i produbiti veze i prijateljstva sa Slow Food udruženjima u Italiji, matičnoj zemlji ovog globalnog pokreta. Prvu dubrovačku biciklističku điratu podržao je Grad Dubrovnik, Ragusa d.o.o. Čakovec, Grawe d.d. Zagreb, Jadrolinija d.d. Rijeka, Adventure Dalmacija-Split, Vinarija Bogoević-Marušić-Prizdrina i meštar Sveto Nikić sa Oboda.
 
Cjelokupno putovanje biti će video i foto dokumentirano, a prikupljeni materijali iskorišteni za afirmativnu biciklističku kampanju. Obogaćeni iskustvima s ovog putovanja, udruga Čovjek na Zemlji pokrenut će niz inicijativa za promociju biciklizma i aktivnosti u prirodi u Dubrovniku i okolici.
 

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1905. Na Dubcu rođen začetnik moderne ekološke misli Tomislav Macan

Dulist

IPAK MOGUĆE GREŠKE U MJERENJU? I stručnjaci iznenađeni naglim padom temperature mora

Dulist

KUĆA BUKOVAC Još jedna Art&Wine radionica

Dulist