Aktualno

“Strani ulagači županu trebaju samo za promociju”

"Strani ulagači županu trebaju samo za promociju"

U povodu još jednog Međunarodnog investicijskog foruma u organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije koji se danas i službeno otvorio u Dubrovniku, reagirali su predstavnici britanskih i američkih investitora čiji projekt županija, kako ističu, namjerno opstruira već duže od osam godina.

Kako stoji u priopćenju, još 2005. godine skupina ulagača iz renomiranih fondova Barclays Wealth and Equity Trust Jersey Ltd kupila je građevinsko zemljište na dubrovačkoj Bosanki, želeći uložiti više od 150 milijuna kuna u gradnju obiteljskih kuća. Iako su ih predstavnici vlasti uvjeravali kako će moći početi s izgradnjom odmah po kupovini zemljišta, ističu kako se njihov projekt, zahvaljujući birokratskim zavrzlama, još se uvijek nije pomaknuo s mjesta.

Craig Cameron, koji je 2005. godine započeo realizaciju projekta, bez imalo ustručavanja kritizira predstavnike županijskih vlasti zbog čijih je odugovlačenja britanski Barclays nakon osam godina i propalih milijuna eura prepustio vođenje projekta NCH Capitalu.

– Nakon svih ovih godina nije mi jasno zašto župan s jedne strane ulaže novce u investicijske forume i zove nas na njih, a druge strane namjerno zaustavlja investiciju koja bi otvorila brojna radna mjesta i kroz komunalne naknade povećala lokalne proračune. Otvoreno nam je rekao da, iako smo kupili građevinsko zemljište, to ne znači kako na njemu možemo i graditi. Razvijali smo projekte u brojnim državama svijeta, ali ovakav tretman još nigdje nismo doživjeli. Županija koči realizaciju našeg projekta i namjerno pogrešno interpretira prostorno-planske odredbe. To dovodi u pitanje vjeru u cijeli pravni sustav Republike Hrvatske. Šteta je što cijeli grad ovisi o jednom čovjeku. Njegovi potezi značajno utječu na imidž Hrvatske na međunarodnom investicijskom tržištu – naglašava Cameron.

Pročitajte još

[FOTO] NA KAMPUSU Mladi sudjelovali u ‘Europskoj priči o izborima’

Dulist

Županija i Dubrovnik predstavljaju se na sajmu ATM u Dubaiju

Dulist

[FOTO] TUŽNO SJEĆANJE Položeni vijenci u spomen na poginule putnike ‘Aurore’

Dulist