Koronavirus u Hrvatskoj

STOŽER POZDRAVLJA ODLUKU Domus Christi stavljen u karantenu

STOŽER POZDRAVLJA ODLUKU Domus Christi stavljen u karantenu

Dom za starije i nemoćne Domus Christi je u karanteni. Potvrdio je to na konferenciji za medije načelnik Stožera civilne zaštite DNŽ Joško Cebalo.

– U komunikaciji smo sa svim ravnateljima, upoznati smo s tom odlukom ravnateljice i pohvaljujem je u svemu što radi za sprječavanje širenja ovog virusa – rekao je Cebalo.

Odgovarajući na pitanja novinara o zaštitnoj opremi u Domu za starije i nemoćne Dubrovnik, koja je u dom navodno stigla prekasno, Cebalo je rekao kako su ravnatelji odgovorni za funkcioniranje ustanove. Rekao je kako do prije nekoliko dana nije stiglo nikakvo upozorenje odgovornih osoba o nedostatku zaštitne opreme.

– U proteklih nekoliko dana ta se potreba pojavila i mi smo je dostavili sukladno količinama koje imamo – rekao je Cebalo dodavši kako oprema nije mogla doći prekasno kad takvu informaciju nisu ni imali.

Nakon što je u Dom za starije i nemoćne Dubrovnik potvrđena zaraza koronavirusa, zabranjeno je spremanje hrane u ovom domu za vanjske korisnike. Usluga je to koju sufinancira Zaklada Blaga djela.

– Ovaj stožer se trudi napraviti što više u sprječavanju širenja COVID infekcije. Odluka o zabrani kuhanja, odnosno iznošenja hrane iz doma gdje imamo potvrđenu infekciju ispravna i takvu bih odluku donio i danas. Zahvaljujem udruzi koja se organizirala i koja će do ponedjeljka dostavljati hranu, a naš upravni odjel iznalazi s njima rješenje gdje će se od ponedjeljka spremati hrana – odgovorio je Cebalo.

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist