AktualnoUrednički izbor

ŠTO SE KRIJE IZA MISTERIOZNOG NESTANKA HARISA METHADŽOVIĆA? Majku je izgubio kao dječak, bolest ga je odvela u ovisnost. Svaki trag gubi mu se 2018.

ŠTO SE KRIJE IZA MISTERIOZNOG NESTANKA HARISA METHADŽOVIĆA? Majku je izgubio kao dječak, bolest ga je odvela u ovisnost. Svaki trag gubi mu se 2018.

Potraga za nestalim 40-godiš­njim Dubrovčaninom Harisom Methadžovićem još uvijek je u tijeku. Kako su proteklog tjedna izvijestili iz Policijske uprave dubrovačko-nere­tvanske, njegov nestanak nadležnoj policijskoj postaji prijavljen je krajem kolovoza ove godine, iako je posljed­nji put viđen u rujnu 2018. Upravo taj posljednji podatak ono je što je najviše zaintrigiralo dubrovačku, ali i nacio­nalnu javnost. Svi se pitaju kako je moguće da nitko tri godine nije pri­mijetio njegov nestanak? Međutim, to nije jedina enigma ovog slučaja. Cijela je priča oko Harisa Methadžovića oba­vijena velom tajni te se za sada ne nazire ‘svjetlo na kraju tunela’ koje bi ukazivalo na bilo koji trag koji bi kako policiju, tako i njegove bližnje i pozna­nike odveo k Harisu. U moru komen­tara koji su se oko njegova nestanka razvili na društvenim mrežama i po portalima, DuList je pronašao jednu osobu, jako blisku Harisu (podaci poznati redakciji) koja ga poznaje od malena te je itekako dobro upoznata s prilikama u kojima je odrastao i živio, a poznaje i članove njegove obitelji. S nadom kako će i na ovaj način pomoći kako bi se Harisa pronašlo, ta je osoba s nama podijelila samo dijelove njegove tužne i teške životne priče. Da nam je otkrila više, naglasila je ova osoba, ‘i kamen bi proplakao’.
— Njegov život je roman, nadam se da je živ. Kontaktirala sam policiju i njegovu polusestru u Njemačkoj. Ona je i prijavila njegov nestanak. Haris je dijete kojemu je majka umrla na krilu, na putu od Šipana do luke Gruž dok su se vozili u barci. Umrla je od uboda ose, a Harisu je tada bilo šest godina. Zavr­šio je Pomorsku školu, ali već na prvoj godini našao se u zdravstvenim poteš­koćama. Na rođendanu jednog prijate­lja zarazio se bakterijom te je obolio od botulizma. Bio je u komi u Zagrebu 10 dana, borili su mu se za život. Bolest mu je uništila motoriku i osjetila. Opo­ravak je bio spor, ali je bilo napretka. Međutim, on je tada krenuo putem ovi­snosti. Baka i djed bili su mu ugledni liječnici, a Harisova majka inače je radila u glavnoj pošti. Poslije njezine smrti, naslijedio je majčinu mirovinu. Međutim, po meni u toj je kući nedo­stajalo lijepe riječi, topline doma – pri­povijeda naša sugovornica.
Ostatak pročitajte u tiskanom izdanju DuLista koji je od 15. rujna 2021. na kioscima

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist