Aktualno

Radionice za odgajatelje koji u izazovnim vremenima brinu o djeci ranog i predškolskog uzrasta

Udruga odgajatelja predškolske djece Verižice i udruge odgajatelja ‘Loris’, ‘Krijesnice’ i ‘Maraške’ organiziraju Mjesec podrške odgojno-obrazovnim djelatnicima, roditeljima i djeci, koji će se odvijati u Brodsko-Posavskoj, Međimurskoj, Zadarskoj i Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Svaka udruga će u svojoj županiji organizirati tjedan podrške s prigodnim predavanjima i radionicama.

Udruga Verižice u suradnji s Dubrovačkim knjižnicama, Narodnom knjižnicom Grad organizira Tjedan podrške odgojno obrazovnim djelatnicima, roditeljima i djeci pod nazivom ‘Podrška dječjem razvoju u ranoj i predškolskoj dobi’ od 21. do 23. rujna 2021. u prostorima Saloče od zrcala od 17.30 do 19.30 sati. Za vrijeme trajanja predavanja i radionica, u prostoru knjižnice na odjelu za mlade, udruga Divertimenat djecu će upoznati sa starim igrama našega grada.

U ova tri dana održat će se okrugli stol, predavanja i interaktivne radionice namijenjene odgajateljima koji u ovim kompliciranim i izazovnim vremenima brinu o djeci ranog i predškolskog uzrasta. Podrška je potrebna i roditeljima koji sa svojom djecom moraju proći razne prilagodbe, bilo da su to prilagodbe na novi vrtić, novu skupinu. Cilj je roditeljima djece ranog i predškolskog uzrasta pružiti podršku i informacije gdje mogu potražiti odgovore na svoja pitanja ili dileme. Imajući u vidu sve aspekte dječjeg razvoja pozvali su članove raznih Udruga koje se brinu o djeci da se pridruže i svojim predavanjima i radionicama pruže podršku.

Utorak, 21.09. 2021., 17.30 Okrugli stol ‘Podrška dječjem razvoju u ranoj i predškolskoj dobi’
Sudionici okruglog stola su
Dživo Brčić, prof., pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo
Silva Capurso, savjetnica Poliklinike za zaštitu mentalnog zdravlje djece i mladih Opće bolnice Dubrovnik
Barbara Gjurović, senzorno integracijska pedagoginja
Ivica Hajdić, prof., “Tata je Tata – Dubrovnik”
Franica Lasić prof.pred.odgoja , predsjednica udruge Verižice
Dženita Lazarević, predsjednica udruge Poseban prijatelj
Evgenija Matović, odgajatelj savjetnik DV Dubrovnik
Dolores Masle Aleksić, pedagog savjetnik DV Dubrovnik
Boja Milan Mustać prof, ravnateljica DV Dubrovnik
Silvia Sokal Gojavić, klin.psiholog, voditeljica Obiteljskog savjetovališta Dubrovačke biskupije

Srijeda, 22.09.2021.
17.30 – 18.30. (radionica) Katarina Rana, prof. soc. pedagogije i Martina Dumančić Vranješ, prof. soc. pedagogije “ Ratnik ili radosni roditelj?”
18.30 – 19.30 (predavanje) Ana Radišić, mag.rehab.educ. “Što roditelj treba znati do djetetove treće godine života?”

Četvrtak, 23.09.2021
17.30- 18.30 (predavanje) dr.sc. Saša Selmanović “Utjecaj sporta na razvoj djeteta”
18.30- 19.30 (interaktivna radionica) Barbara Gjurović, senzorno integracijska pedagoginja “Senzorna integracija u svakodnevnom životu”

Prijave za Tjedan podrške odgojno obrazovnim djelatnicima, roditeljima i djeci isključivo na mail udruge veriziceudruga@gmail.com.

Pročitajte još

S potvrdom po abonamenat samo jednom u školskoj godini

Dulist

29. GODINA POSLIJE Operacija Konavle

Dulist

OBAVIJEST ELEKTROJUGA Tko je u četvrtak i petak bez struje?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija