Aktualno

ŠTO JE UTVRĐENO NADZOROM? Inspektorat naložio Sanitatu hitno zbrinjavanje pasa sa Žarkovice

Viši veterinarski inspektor Državnog inspektorata donio je rješenje po kojem Sanitat Dubrovnik treba osigurati zbrinjavanje bolesnih ili ozlijeđenih životinja s lokacije Žarkovica putem odobrenog skloništa za životinje, navodi se u rješenju Državnog inspektorata. U rješenju se navodi kako je odluka donesena temeljem inspekcijskog nadzora po službenoj dužnosti, a temeljem zahtjeva Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, Službe kriminalističke policije. Inspekcijski nadzor, navodi se u rješenju, obavljen je na javnoj, gradskoj površini Žarkovice, na kojem udruga građa Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik ima u dva dijela 188 pasa. Budući da je zatečeno preko 20 pasa, uvidom u Upisnik nije utvrđeno da predmetna udruga građana na navedenoj lokaciji posjeduje rješenje o odobrenom skloništu za životinje od strane nadležnog tijela – Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane Ministarstva poljoprivrede ni da zatečeni djelatnici isto posjeduju, navodi se u rješenju. U gornjem dijelu prostora, navodi se dalje, zatečeno je 20-30 pasa izrazito infestiranih krpeljima, štenci, slijepi psi, psi s tumoroznim izraslinama, a po izjavama prisutnih volontera sumnja se na bolesti kao što su lišmanijaza, parvo vizroza i slično.

Cijeli gornji i donji prostor, istaknuto je u rješenju, pregledan je i oba su, posebno gornji, izrazito prljavi. Dalje se ističe da je utvrđeno da se na javnoj površini nalaze psi neoznačeni mikročipom, necijepljeni protiv bjesnoće te psi koji su jako invadirani ekto parazitima. Rok za izvršenje ovog rješenja predviđen je danom dostave. Žalba na ovo rješenje, navedeno je u rješenju, ne odgađa njegovo izvršenje.

Pročitajte još

Caritas na novoj/staroj lokaciji u Solitudu od 1. kolovoza

Dulist

S polica trgovina povučeni čips i limun!

Dulist

ISTRAŽILI SMO Koliko gradske tvrtke troše goriva na službene automobile?

Mia Njavro Banić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija