Zanimljivosti

Što će se ‘papati’ na otvaranju Igara?

Grad Dubrovnik objavio je zahtjev za prikupljanje ponuda za nabavu usluga cateringa hrane i pića za otvaranje Ljetnih igara na taraci Umjetničke galerije 10. srpnja, za koji domjenak će potrošiti 225 tisuća kuna. A kakvu je 'papicu' Grad poželio na svom menuu?

Od hladnih predjela u ponudi će se naći izbor hladnih mesnih delicija (pršut, buđola i kulen s maslinama i cherry rajčicama), izbor raznih sireva (brie sir, kozji sir, ovčji sir, kravlji sir, trapist s bademima, orasima i grožđem), namaz od tune s kaparima, slanim inćunima, carpaccio od dimljenog lososa s vrhnjem, vlascem i kiselim kapulicama i salata od sabljarke s paprikom, graškom, celer stabljikom i bijelim grahom.

Tu su još i salata od hobotnice s kaparima i cherry rajčicom, 'vitello tonnato' ( kuhana teletina u umaku od tune, kapara i slanih inćuna), tikvice, paprike, koromač, balančane, kapula i šampinjoni marinirani u vinegretu od pesta, marinirani inćuni na rikuli s grano padano sirom te pršut od dimljene tune s rukolom, milleramom, hrenom i maslinovim uljem.

Među toplim jelima moći će se pronaći lazanje s junećim mesom i punomasnim topljivim sirom, vučeno tijesto sa svježim sirom i špinatom, palačinke nadjevene pilećim fileom i raguom od graška, tikvice i paprike, viška pogača sa slanim inćunima, maslinama i rajčicama, ragu od sipe s palentom te rimski njok s umakom od tartufa, pršutom i parmezanom.

Za menu toplih jela izabrani su pečena teleća plečka s krumpirom, mrkvom i tikvicama, dalmatinska pašticada s njokima (juneće meso špikovana mrkvom i celerom u umaku od terana i đema od šljiva), pileći file u umaku od suhe rajčice, svinjski kare s raguom od graška i pancete, steak tune na podlozi od blitve u umaku od ruzmarina i maslinovog ulja, riblji brodet s palentom ( file bijele ribe, gambori, školjke) i file brancina na podlozi od mladog špinata.

Od salata u izboru će se naći salata od rikule, kristalke i crvenog radića, salata od rajčica s bosiljkom, 'tzaziki' (krastavci s vrhnjem i koprom) te šopska salata (salata od rajčica, krastavaca, luka i feta sira s maslinovim uljem).

Zanimljiv je i izbor slastica, među kojima će se naći čokoladna kocka s listićima badema, panna cotta s preljevom od šumskog voća, savijača od višanja, parfe od jogurta sa umakom od šumskog voća te cream caramel.

Hrana i piće pritom moraju biti pripremljeni, dostavljeni na navedenu lokaciju, servirani na švedski stol, a piće mora biti posluženo od strane stručnog osoblja koje će prije toga mjesto održavanja događaja prilagoditi i pripremiti za konzumaciju istih sa svim potrebnim priborom i aranžmanima, a nakon  završetka prostor dovesti u prvobitno stanje.

Pročitajte još

NOĆNI KLUB NA PRODAJU La Bombonera na tržištu za 1,6 milijuna eura

Dulist

BAJKOVITI PRIZORI Lazar Badanjac i Lukša Lukšić na najvišoj točki Hrvatske!

Dulist

Prošlo je 120 godina od postavljanja Bukovčeve kompozicije na strop teatra

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija