Zanimljivosti

Što će se ‘papati’ na otvaranju Igara?

Što će se 'papati' na otvaranju Igara?

Grad Dubrovnik objavio je zahtjev za prikupljanje ponuda za nabavu usluga cateringa hrane i pića za otvaranje Ljetnih igara na taraci Umjetničke galerije 10. srpnja, za koji domjenak će potrošiti 225 tisuća kuna. A kakvu je 'papicu' Grad poželio na svom menuu?

Od hladnih predjela u ponudi će se naći izbor hladnih mesnih delicija (pršut, buđola i kulen s maslinama i cherry rajčicama), izbor raznih sireva (brie sir, kozji sir, ovčji sir, kravlji sir, trapist s bademima, orasima i grožđem), namaz od tune s kaparima, slanim inćunima, carpaccio od dimljenog lososa s vrhnjem, vlascem i kiselim kapulicama i salata od sabljarke s paprikom, graškom, celer stabljikom i bijelim grahom.

Tu su još i salata od hobotnice s kaparima i cherry rajčicom, 'vitello tonnato' ( kuhana teletina u umaku od tune, kapara i slanih inćuna), tikvice, paprike, koromač, balančane, kapula i šampinjoni marinirani u vinegretu od pesta, marinirani inćuni na rikuli s grano padano sirom te pršut od dimljene tune s rukolom, milleramom, hrenom i maslinovim uljem.

Među toplim jelima moći će se pronaći lazanje s junećim mesom i punomasnim topljivim sirom, vučeno tijesto sa svježim sirom i špinatom, palačinke nadjevene pilećim fileom i raguom od graška, tikvice i paprike, viška pogača sa slanim inćunima, maslinama i rajčicama, ragu od sipe s palentom te rimski njok s umakom od tartufa, pršutom i parmezanom.

Za menu toplih jela izabrani su pečena teleća plečka s krumpirom, mrkvom i tikvicama, dalmatinska pašticada s njokima (juneće meso špikovana mrkvom i celerom u umaku od terana i đema od šljiva), pileći file u umaku od suhe rajčice, svinjski kare s raguom od graška i pancete, steak tune na podlozi od blitve u umaku od ruzmarina i maslinovog ulja, riblji brodet s palentom ( file bijele ribe, gambori, školjke) i file brancina na podlozi od mladog špinata.

Od salata u izboru će se naći salata od rikule, kristalke i crvenog radića, salata od rajčica s bosiljkom, 'tzaziki' (krastavci s vrhnjem i koprom) te šopska salata (salata od rajčica, krastavaca, luka i feta sira s maslinovim uljem).

Zanimljiv je i izbor slastica, među kojima će se naći čokoladna kocka s listićima badema, panna cotta s preljevom od šumskog voća, savijača od višanja, parfe od jogurta sa umakom od šumskog voća te cream caramel.

Hrana i piće pritom moraju biti pripremljeni, dostavljeni na navedenu lokaciju, servirani na švedski stol, a piće mora biti posluženo od strane stručnog osoblja koje će prije toga mjesto održavanja događaja prilagoditi i pripremiti za konzumaciju istih sa svim potrebnim priborom i aranžmanima, a nakon  završetka prostor dovesti u prvobitno stanje.

Pročitajte još

Dubrovkinja Zrinka Ćorić jedna od 15 finalistica za Miss Universe Hrvatske

Dulist

I OTAC VLAHA BUKOVCA UZGAJAO DUDOV SVILAC ‘Ćaće je uza me čuvao bube’

Dulist

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist