Urednički izbor

Stjepan Simović ostaje županijski vatrogasni zapovjednik

Stjepan Simović ostaje na mjestu vatrogasnog zapovjednika Dubrovačko-neretvanske županije. Odlučeno je tako ovog utorka na izvanrednoj skupštini Predsjedništva Vatrogasne zajednice dubrovačko-neretvanske županije održanoj u Janjini. Simović je, podsjetimo, početkom rujna sudjelovao u prometnoj nesreći te je vozio pod utjecajem alkohola. Zbog navedenog je prometnog prekršaja Simović samo dan kasnije stavio svoj mandat na raspolaganje. Predsjednik Vatrogasne zajednice DNŽ Ivo Franušić potvrdio je kako njegova ostavka nije prihvaćena. Na skupštini su, ističe, bile prisutne sve članice te je jednoglasno odlučeno da Simović ostaje županijski vatrogasni zapovjednik.
-Ostavka nije prihvaćena budući da je riječ o prekršaju koji je počinjen izvan radnog vremena, u kojem je nastala materijalna šteta bez posljedica za život i zdravlje sudionika u prometu te da se radi o prvom i jedinom prekršaju, skupština je odlučila da, u rasponu kazne, ne postoje okolnosti koje zahtijevaju situaciju najstrožeg oblika, a to je da prihvatimo njegovu ostavku – istaknuo je Franušić.
Podsjetit ćemo kako je bila riječ o prometnoj nesreći koja se dogodila u Dubokoj Ljutoj, a u kojoj su sudjelovala tri osobna vozila. Za je posljedicu imala jednu lakše ozlijeđenu osobu i materijalnu štetu. Simović je samo dan nakon nesreće stavio mandat na raspolaganje i izrazio ispriku cjelokupnoj javnosti jer mu je tom prilikom utvrđena prisutnost alkohola u krvi. ‘Iskreno mi je žao što sam nakon godina uzorne službe, ovim činom zasjenio odoru koju cijenim i s ponosom nosim’, poručio je tada Simović.

Pročitajte još

USUSRET MARATONU Za ovogodišnju utrku prijavljeno 36 ekipa lađara

Dulist

SKUPIMO SREDSTVA ZA GOGIN KORAK Zavrtimo još jednom krug sreće za našu lavicu i njenu hrabru mamu

Dulist

KĆERI ISPUNILA ŽELJU Udovica Kobea Bryanta s kćerima posjetila King’s Landing

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija