Aktualno

HLS DUBROVNIK O OTKAZU MARTINOVIĆ MAMIĆ ‘Odluka poslodavca je nezakonita i nedopuštena’

Iz dubrovačke podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata poslali su priopćenje u vezi odluke o izvanrednom otkazu ugovora o radu dr. sc. Dražani Martinović Mamić, dr. med., sindikalnoj povjerenici Hrvatskog liječničkog sindikata, a koje prenosimo u nastavku:

‘Dana 25. rujna 2020. godine Opća bolnica Dubrovnik uručila je sindikalnoj povjerenici Hrvatskog liječničkog sindikata, ujedno predsjednici Podružnice Dubrovnik Hrvatskog liječničkog sindikata, hrvatskom branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata, dr. Dražani Martinović Mamić odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu.
Poslodavac pri tome nije tražio suglasnost središnjice HLS kao ni podružnice Dubrovnik HLS čime je prekršio zakonske odredbe o zaštiti sindikalnog povjerenika, što odluku poslodavca čini nezakonitom i nedopuštenom.
Nadalje dr. Martinović Mamić nije bilo omogućeno da se očituje o spornom događaju i iznese svoju obranu, iako je na to imala zakonsko pravo, a što je trebalo biti preduvjet za donošenje odluke o izvanrednom otkazu.
Smatramo da je ovo opasan presedan u Republici Hrvatskoj koji zadire u demokratska načela i slobode sindikalnog djelovanja, te se kosi s civilizacijskim dosezima vladavine prava EU’, istaknuto je u priopćenju kojeg potpisuje Izvršni odbor Podružnice Dubrovnik Hrvatskog liječničkog sindikata u sastavu Ivana Barača, dr. med., Saše Mikjela dr. med., Darka Miovića dr. med. i Katice Šarac dr. med..

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] JACK RYAN Pogledajte trailer holivudske serije snimane u Gradu

Dulist

Libertas uvodi nove polaske na liniji Slano-Dubrovnik

Dulist

ODLUKE O BUCI Ines Nanić: ‘Nadam se da neće utjecati na organizaciju vjenčanja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija