Aktualno

HLS DUBROVNIK O OTKAZU MARTINOVIĆ MAMIĆ ‘Odluka poslodavca je nezakonita i nedopuštena’

Iz dubrovačke podružnice Hrvatskog liječničkog sindikata poslali su priopćenje u vezi odluke o izvanrednom otkazu ugovora o radu dr. sc. Dražani Martinović Mamić, dr. med., sindikalnoj povjerenici Hrvatskog liječničkog sindikata, a koje prenosimo u nastavku:

‘Dana 25. rujna 2020. godine Opća bolnica Dubrovnik uručila je sindikalnoj povjerenici Hrvatskog liječničkog sindikata, ujedno predsjednici Podružnice Dubrovnik Hrvatskog liječničkog sindikata, hrvatskom branitelju i dragovoljcu Domovinskog rata, dr. Dražani Martinović Mamić odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu.
Poslodavac pri tome nije tražio suglasnost središnjice HLS kao ni podružnice Dubrovnik HLS čime je prekršio zakonske odredbe o zaštiti sindikalnog povjerenika, što odluku poslodavca čini nezakonitom i nedopuštenom.
Nadalje dr. Martinović Mamić nije bilo omogućeno da se očituje o spornom događaju i iznese svoju obranu, iako je na to imala zakonsko pravo, a što je trebalo biti preduvjet za donošenje odluke o izvanrednom otkazu.
Smatramo da je ovo opasan presedan u Republici Hrvatskoj koji zadire u demokratska načela i slobode sindikalnog djelovanja, te se kosi s civilizacijskim dosezima vladavine prava EU’, istaknuto je u priopćenju kojeg potpisuje Izvršni odbor Podružnice Dubrovnik Hrvatskog liječničkog sindikata u sastavu Ivana Barača, dr. med., Saše Mikjela dr. med., Darka Miovića dr. med. i Katice Šarac dr. med..

Pročitajte još

OD POČETKA GODINE Primorski privatni smještaj na 65 posto noćenja iz 2019.

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 26 godina u Velikom Zatonu izgubljena su tri mlada života

Dulist

ŠTO BI DUM MARIN REKO? Za sreću uštini Držića za nos

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija