Sport

STIGLO SREBRO U DUBROVNIK Proleta i Kunce na prijemu kod župana

STIGLO SREBRO U DUBROVNIK Proleta i Kunce na prijemu kod župana

Osvajač srebrne medalje na nedavnom Europskom prvenstvu do 20 godina, mladi dubrovački košarkaš Domagoj Proleta i koordinator mlađih selekcija Hrvatskog košarkaškog saveza Darko Kunce vratili su se u grad, a u srijedu ujutro ih je u palači Ranjina primio dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

-Vaš hvalevrijedan uspjeh na ponos je Županiji i Dubrovniku. Vrhunski uspjesi u sportu nikad ne dolaze sami od sebe, već je potrebno puno truda i rada za postići ovo što ste vi postigli – izjavio je tom prilikom župan Dobroslavić.

-Hvala što nas pratite i podržavate. Mi na tom turniru nismo sumnjali u svoje mogućnosti i od prvog smo dana bili složni. Družimo se i svako smo ljeto skupa. Imamo svoju filozofiju agresivnog igranja i sad nam se vratio uloženi trud. Malo smo se na prvenstvu istrošili pa nije bilo snage za izgurati do kraja, no ovo je veliko postignuće – istaknuo je Domagoj Proleta.

-Hvala Županiji na potpori i što toliko držite do sporta, posebno košarke – riječi su Darka Kunce.

Na prijemu su također bile zamjenica župana Žaklina Marević i v. d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić.

Podsjetimo, Hrvatska je osvojila srebro na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina, koje se igralo u njemačkom Chemnitzu gdje su u finalnoj utakmici poraženi od Izraela rezultatom 80:66.

Pročitajte još

Marija Nikoleta Đivanović i Ante Kolunđija prvi na utrci Wings for Life

Dulist

Plivački klub Jug osvojio 13 medalja, od toga osam zlatnih!

Dulist

KUP GRADA SARAJEVA Natjecatelji JK Dubrovnik donijeli doma četiri medalje

Dulist.hr