Sport

POČELA 35. DIVLJA LIGA Sanjat će Komarda Potrebicu i Dragojevića!

25072018 divlja liga kvalifikacije porporela 000

Nakon što je kiša gotovo do zadnjeg momenta prijetila novim otkazivanjem ipak je odlučeno – igrat će se na Porporeli 1. kolo kvalifikacija 35. izdanja Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu Divlje lige!

A onda opet problemi. Daksa se nije uspjela skupiti za prvu utakmicu pa je Lukovica ostvarila pobjedu ‘za zapisničkim stolom’ 5:0. Potom je Pasjača Popovići sa 8:5 bila bolja od Plaže ispod Petke, a u derbiju dana Porporela je sa visokih 16:7 svladala Uvalicu.

A onda su u more pod Svetim Ivanom uskočile dvije, pokazalo se, danas vrlo raspoložene ekipe – Sovrnja Doli i Komarda. Tijekom cijele utakmice činilo se kao da sreća pobjednika više naginje na stranu Komarde. Igralo se poprilično ‘muški’, nisu se momci štedili. Kapetan Sovrnje Dola Marko Potrebica poželio je na momente da je imao VAR sustav, a sudac utakmice Andrija Martić vodio je ovaj meč u samouvjerenom stilu. Međutim, vidjelo se da je Sovrnja Doli na Porporelu došla s velikom željom za dokazivanjem i nadigravanjem.

Na kraju im je to i pošlo za rukom. Točnije, u posljednjem napadu četvrte četvrtine igrač Sovrnje Dola Žarko Dragojević hladnokrvno je pogodio iza leđa vratara Komarde, kao da svaki dan živi pod pritiskom. Tako je ‘regularni’ dio završio 8:8 i pristupilo se izvođenju četveraca.

Prvi krug od tri šutera za obje ekipe bio je uspješan. Onda se vratar Sovrnje Dola Marko Potrebica na četvrtoj seriji ‘raskrilio’ i obranio, a odgovornost za gol odluke opet je pala na mladog Dragojevića, najboljeg muzičara među divljeligaškim igračima. A Žarko opet – hladan k’o špricer. Zabio je, a iz gledališta se pronio uzvik – Rakitiiiić! Mudrome dosta.

Prva je to pobjeda za Sovrnju, jednu od onih ekipa koji Divlju Ligu ne igraju samo za rezultat, već i dobro druženje i mezu.

Već u petak 27. srpnja igra se 2. kolo kvalifikacija. Igra se u Mokošici. Sastat će se najprije u 16.30 sati Batahovina i Sustjepan Mali Muo, a potom će u 17.20 sati Sovrnja Doli imati priliku protiv Crvenih stijena Orašac ostvariti drugu pobjedu i plasman u glavni turnir. Na kraju, u 18.10 sati igrat će Lozica i Villa Seherezade.

Pročitajte još

JUGAŠI U FINALU EUROKUPA! Potopili španjolski Sabadell

Dulist

[FOTOGALERIJA] Vesela lica na Olimpijskom festivalu dječjih vrtića

Dulist

JUG U POLUFINALU LEN EUROCUPA Vjekoslav Kobešćak: Utakmica će sigurno biti teška

Dulist