Aktualno

Staze vina i okusa u Gradu

Staze vina i okusa u Gradu

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić na radnom su sastanku s predsjednikom udruge Oxfam Italija za Jugoistočnu Europu  Sorinelom Ghetau razgovarali o tijeku projekta „Valorizacija lokalnih resursa za razvoj ruralnog turizma na područjima dubrovačke i hercegovačke regije“

koji se odvija kroz program SeeNet i kojega s oko 3 milijuna kuna financira Ministarstvo vanjskih poslova Italije.

Ghetau je naglasio kako je tijekom realizacije bilo nekih poteškoća, ali da su one uspješno prevladane te da će projekt biti nastavljen i završen kao što je i planirano. Župan je istaknuo kako je riječ o vrlo kvalitetnom projektu te da je važno da se on privede kraju.   Direktorica DUNEA-e M. Milić se također zauzela za završetak projekta.  

Naime, Regionalna razvojna agencija DUNEA na području Županije izrađuje akcijski plan za održivu upotrebu prirodnih, povijesnih i kulturnih resursa, pokreće proces valorizacije meda u Županiji kroz rekonstrukciju i uređenje centra za promociju i degustaciju u Majkovima, te radi na osnivanju informativno-promotivnog i prodajnog centra u povijesnom dijelu Dubrovnika za proizvode Staze vina i okusa.

Oko same Staze vina i okusa cilj je napraviti popis potencijalnih sudionika i proizvoda, pokrenuti inicijativni odbor i definirati statut, logotip i označavanje staze te izraditi strategija marketinga i promocije. Inače, u programu SeeNet umreženo je više od 60 partnera, a njime koordinira Regija Toskana.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist