Aktualno

Staze vina i okusa u Gradu

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić na radnom su sastanku s predsjednikom udruge Oxfam Italija za Jugoistočnu Europu  Sorinelom Ghetau razgovarali o tijeku projekta „Valorizacija lokalnih resursa za razvoj ruralnog turizma na područjima dubrovačke i hercegovačke regije“

koji se odvija kroz program SeeNet i kojega s oko 3 milijuna kuna financira Ministarstvo vanjskih poslova Italije.

Ghetau je naglasio kako je tijekom realizacije bilo nekih poteškoća, ali da su one uspješno prevladane te da će projekt biti nastavljen i završen kao što je i planirano. Župan je istaknuo kako je riječ o vrlo kvalitetnom projektu te da je važno da se on privede kraju.   Direktorica DUNEA-e M. Milić se također zauzela za završetak projekta.  

Naime, Regionalna razvojna agencija DUNEA na području Županije izrađuje akcijski plan za održivu upotrebu prirodnih, povijesnih i kulturnih resursa, pokreće proces valorizacije meda u Županiji kroz rekonstrukciju i uređenje centra za promociju i degustaciju u Majkovima, te radi na osnivanju informativno-promotivnog i prodajnog centra u povijesnom dijelu Dubrovnika za proizvode Staze vina i okusa.

Oko same Staze vina i okusa cilj je napraviti popis potencijalnih sudionika i proizvoda, pokrenuti inicijativni odbor i definirati statut, logotip i označavanje staze te izraditi strategija marketinga i promocije. Inače, u programu SeeNet umreženo je više od 60 partnera, a njime koordinira Regija Toskana.

Pročitajte još

FOTO Mališani učili kako se ponašati u opasnim situacijama

Dulist

SPASI ŽIVOT! Crveni križ poziva na akciju darivanja krvi

Dulist

OBIŠLI SMO GRADILIŠTE Na katoličkom dijelu Groblja Dubac više nema mjesta!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija