Aktualno

Libertas se ponovno zadužuje kod EBRD-a

Libertas se ponovno zadužuje kod EBRD-a

U iduće dvije godine gradski javni prijevoznik Libertas će uz pomoć Europske banke za obnovu i razvoj obnoviti svoj vozni park. Bez povećanja cijena karata.

Najavljeno je to na stranicama gradske uprave, a vezano za sastanka u zagrebu između gradonačelnika Andra Vlahušića i direktor Libertasa Đura Deranje s jedne, te predstavnika EBRD-a s druge strane.
Tema je bila novi aranžman u vrijednosti od 7,5 milijuna eura, koji bi Libertasu omogućio temeljitu obnovu voznog parka, uređenje nove remize na području tehničko-tehnološkog bloka na Osojniku i tržišno utemeljen daljnji razvoj javnog gradskog prijevoznika.

Cilj Grada Dubrovnika je obnova voznog parka, naglašeno je na webu Grada, kroz koju bi se osiguralo da na gradskom području svih 60 autobusa bude opremljeno klima uređajem, da cjelokupni vozni park Libertasa prosječno bude star do šest godina te da se ne koriste autobusi stariji od deset godina.

Boljom organizacijom poslovanja i novijim voznim parkom omogućit će se zadržavanje postojećih cijena prijevoza za građane, uz uvođenje dodatnih olakšica posebno osjetljivim društvenim skupinama.

Na osnovu zaključaka sastanka Grad Dubrovnik, Libertas i EBRD će potpisati pismo namjere te pokrenuti postupak ugovaranja novog financijskog aranžmana, koji će Libertasu osigurati prosperitetno i uspješno poslovanje.

Pročitajte još

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist

NOVI PROGRAM Što pogledati u Kinematografima Dubrovnik?

Dulist