Aktualno

STANICA KRAJ KAMPUSA U OŠTROM ZAVOJU ‘Proizvoljnim ‘crtanjem’ do ugrožavanja prometa’

STANICA KRAJ KAMPUSA U OŠTROM ZAVOJU 'Proizvoljnim 'crtanjem' do ugrožavanja prometa'

Udruga Sigurnost u prometu Dubrovnik dala je primjedbu na premještanje autobusnog stajališta u blizini Kampusa. Smatraju kako je to buduće opasno mjesto, posebice u sezoni.

-Ako ste se u zadnje vrijeme kretali s vozilom ili pješke ulicom Branitelja Dubrovnika, u blizini Sveučilišta Dubrovnik mogli ste primijetiti kako je uklonjeno autobusno stajalište koje se nalazilo uz sami pješački prijelaz!
Ne samo da je uklonjeno, već je postavljeno dalje u smjeru mjesnog groblja Boninovo i to ni više ni manje nego u oštrom zavoju, a da se nije vodila briga o pješacima, tako da je od sigurnog autobusnog stajališta postalo moguće buduće opasno mjesto, posebice u vrijeme turističke sezone!

I ništa to ne bi bilo čudno da u samom Pravilniku o autobusnim stajalištima ne stoji ‘da se prilikom izrade autobusnih stajališta treba voditi briga o tehničkim elementima ceste kao i o sigurnosti cestovnog prometa’, što ovdje nije slučaj! – navode iz spomenute udruge na Facebooku.

-Isto tako u više navrata su građani skretali pažnju odgovornima putem medija upravo na ulicu Branitelja Dubrovnika i tražili da se pješaci zaštite! – zaključuju iz udruge, a postavili su i video kojega prenosimo.

https://www.facebook.com/sup.du.hr/videos/350601142431378/

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist