Zanimljivosti

Stanari apeliraju – spasite nam palmu!

Stanovnici ulice Između dolaca i kućnih brojeva 11 do 13, u Novoj Mokošici, obratili su se duListu s molbom za pomoć za spas njihove palme, zasađene prije 15-ak godina.

Naime, kako nas obavještavaju na njihovu je inicijativu prije 15-ak godina kraj njihovih zgrada zasađena predivna palma, koja je već visoka 12-ak metra. No, stanari je samostalno više nisu u mogućnosti na toj visini održavati.

– Osušene grane koje bi svake godine trebalo podrezivanjem uklanjati bez visokih  vatrogasnih ili sličnih skala nismo, na toj visini, nikakvu intervenciju u stanju samostalno poduzeti! Obraćali smo se telefonski, više susjeda kontinuirano, Odjelu za komunalne djelatnosti Grada Dubrovnika, na njihov servisni telefon, no nitko, do danas, na žalost ništa nije poduzeo kako bi se ova predivna palma uredno održavala i sačuvala od potpunog sušenja  – navode nam zabrinuti stanari ulice Između dolaca.

Prije 15-ak dana primijetili su, naime, da su se palmi listovi počeli sušiti, od suše ili zbog zapuštenosti granja ne znaju, ali bi to, smatraju, stručnjak za hortikulturu trebao hitno ispitati i odmah poduzeti adekvatne radnje u cilju spašavanja te predivne palme, koja je, ističu stanari, zaista divan prirodni ukras u ovom od zelenila inače zapuštenom dijelu Nove Mokošice – Grada Dubrovnika.

Ostala im je tek nada kako će netko ipak intervenirati za spas ove palme od propadanja. DuList objavljuje apel stanara ulice Između dolaca kako bi im se neko iz nadležnih odjela Grada Dubrovnika čim prije obratio i pružio im pomoć.

Pročitajte još

BESPLATNI WEBINARI Kako proširiti svoje poslovanje ili se ‘progurati’ na tržištu?

Dulist

BOLJE OD BILO KOJEG SHOWA Kreće nova sezona Kluba mladih znanstvenika

Dulist

‘LIJEPO JE KAD SE DRŽI DO TRADICIJE’ Luminacija u Čibači uoči blagdana sv. Luke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija