Politika

Srđevci Vlahušiću predložili osnivanje povjerenstva za Lapadsku obalu

Srđevci Vlahušiću predložili osnivanje povjerenstva za Lapadsku obalu

Kandidacijska lista grupe birača nositelja Mara Kristića ‘Srđ je Grad’ u priopćenju za javnost podsjetila je gradonačelnika Vlahušića na obećanje realizacije projekta proširenja Lapadske obale.

“Bez uređenja lapadske obale, unaprjeđenja i osuvremenjivanja komunalne infrastrukture (kanalizacija i oborinska odvodnja), gruškom akvatoriju prijeti ekološka katastrofa!

Projekti koji se trenutno događaju ili se tek trebaju dogoditi u gruškom akvatoriju klasičan su primjer izgradnje bez ikakvog plana i strategije, u otvorenom pogodovanju privatnom nad javnim. Tako je i projekt izgradnje Luke nautičkog turizma dobio prvenstvo nad javnom komunalnom lučicom i lapadskom obalom koje je uređenje komunalne infrastrukture moralo biti nulta točka svih ostalih projekata.

Nakon što je bivša Vlada RH uz pomoć gradonačelnika i uprave Luke Dubrovnik, izigravši javni interes, dodijelila koncesiju Pašalićevoj tvrtci, gradonačelnik je izjavio kako će novi koncesionar sudjelovati u projektu uređenja lapadske obale. No, ne samo da je gradonačelnik to izjavio, nego je u svom uredu i održao sastanak s gosp. Pašalićem nakon kojeg je izdao priopćenje u kojem je rečeno da se usporedo s gradnjom Luke nautičkog turizma kreće i s uređenjem lapadske obale. Gosp. Pašalić je tada izjavio kako će se on sa svojim konzorcijem prijaviti na natječaj i izgraditi sve za barem 40% manje sredstava.

Premda je već tada sve to izgledalo kao prozirna namještaljka, ipak smo se ponadali da će se lapadska obala počet uređivati. Međutim, očito je to bio samo ‘doktorov spin’, još jedan u nizu mnogih, kojim se skrenula pozornost sa svih nepravilnosti u svezi dodjele koncesije, a građane se još jednom prevelo žedne preko vode.

S namjerom da se ukažemo na ozbiljnost problema lapadske obale KLGB Srđ je Grad poručuje građanima da bez uređenja lapadske obale i unapređenja i osuvremenjivanja komunalne infrastrukture (kanalizacija i oborinska odvodnja), gruškom akvatoriju prijeti ekološka katastrofa, a građanima koji žive na lapadskoj obali još veći problemi od onih koje su imali do sada. Stoga, pozivamo gradonačelnika i ravnatelja Županijske lučke uprave da osnuju povjerenstvo u kojem će osim njih biti uključeni: predstavnici svih političkih opcija koje participiraju u ovom sazivu Gradskog vijeća, predstavnik koncesionara Luke nautičkog turizma i predstavnici građana lapadske obale. Cilj ovog povjerenstva bio bi pratiti pokretanje i izradu ovog ključnog projekta bez kojeg ni Luka nautičkog turizma, niti komunalna lučica, a niti naši sugrađani koji tamo žive, a koji su najvažniji, neće moći usklađeno živjeti i funkcionirati.

Ovom prilikom napominjemo da se na drugoj strani obale priprema jednaka stvar, koncesioniranje lučkog terminala i izgradnja nekoliko tisuća kvadratnih metara komercijalnih sadržaja koji bi se trebali spojiti na postojeću komunalnu infrastrukturu koja je već preopterećena i zastarjela.

KLGB Srđ je Grad će se u svom djelovanju uvijek zalagati za svaku zdravu investiciju i za pomirenje javnog i privatnog, no onim projektima koji uništavaju tradiciju kvalitete i kulture življenja naše zajednice, podršku nikada nećemo dati!”

Pročitajte još

Maro Kristić javno postavio niz pitanja o turizmu i Turističkoj zajednici grada Dubrovnika

Dulist

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist