Politika

POTVRĐENO Zoran Milanović novi/stari predsjednik SDP-a, pobijedio i u Dubrovniku i županiji!

Zoran Milanović, Plat, otvaranje trafostanice

Članovi Socijaldemokratske partije (SDP) danas su na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama, birali predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između dvojice kandidata, sadašnjeg predsjednika i bivšeg premijera Zorana Milanovića i potpredsjednika SDP-a i primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine.

Prve neslužbene rezultate središnja izborna komisija objavit će u 21 sat, a prema sadašnjim neslužbenim rezultatima Zoran Milanović je pobijedio. Prebrojana je većina glasova, a on je osvojio 61 posto glasova, a njegov protukandidat Zlatko Komadina 39 posto. Izlaznost je bila 60 posto.

– Nema prevare, nema predaje. Hvala vam svima! – objavio je Milanović na Facebooku.

Zlatko Komadina čestitao je Milanoviću na pobjedi. Izjavio je da se neće kandidirati za potpredsjednika stranke, ali i najavio da očekuje čistke u stranci, prenosi Večernji list.

Rekao je kako i dalje ostaje angažirani član SDP-a, a lošu izlaznost u njegovoj Rijeci komentirao je riječima da je to u Rijeci uvijek tako. Predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić koji je uz Rajka Ostojića najžešče lobirao i drukao za Zlatka Komadinu rekao je kako ne misli ponuditi mandat šefa SDP-a na raspolaganje unatoč tome što je njegov kandidat i u Zagrebu izgubio od Zorana Milanovića. Jedino mjerilo, kaže, su građani te da će mandat na raspolaganje staviti tek u slučaju da izgubi na idućim lokalnim izborima u Zagrebu.

Milanović prema neslužbenim rezultatima može slaviti i u Zagrebu. Prema neslužbenim zasad podacima Milanović je u glavnom gradu osvojio 53 posto glasova, a Komadina 47 posto.

Prema neslužbenim rezultatima u Rijeci je sa 60-tak glasova razlike pobijedio Komadina.

Kisić Kamić: Milanović je pobijedio

Predsjednica izborne komisije DNŽ Marita Kisić Kamić nam je potvrdila kako je Milanović odnio pobjedu u Dubrovniku, kao i u Županiji.

-U Dubrovniku je bilo 89 naprema 55 glasova, a u Županiji 509 naprema 373 – rekla je Kisić Kamić.

 

Pročitajte još

Knežević iz Sabora: ‘Zakoni i Ustav sprječavaju smjenu sudaca i državnih odvjetnika koji ne rade svoj posao’

Dulist

Franković je od danas saborski zastupnik: ‘I dalje ću braniti boje našeg grada’

Dulist

Konstituiran novi saziv Sabora, Jandroković treći put predsjednik

Dulist