Politika

SRĐEVCI ‘Golferima je istekla lokacijska dozvola za projekt na Srđu’

SRĐEVCI 'Golferima je istekla lokacijska dozvola za projekt na Srđu'

Nakon što je Gradsko vijeće prije mjesec dana konstatiralo da je koncesijski ugovor za Tvrđavu Imperijal raskinut, krenuli smo istraživati što se događa s projektnom dokumentacijom projekta gofa na Srđu. Temeljem prava na pristup informacijama dobili smo odgovor Ministarstva prostornog uređenja i graditeljstva da je lokacijska dozvola za projekt golfa na Srđu istekla. Prema tome, tvrtka Razvoj golf nema više valjanu lokacijsku dozvolu. Samim time Grad Dubrovnik našao se u poziciji da može slobodno konačno odlučivati sukladno volji građana o projektu na Srđu – istaknuo je ovog četvrtka ispred Inicijative Srđ je naš Đuro Capor.

Dodao je kako je ovo ‘dobra vijest’ te da svi građani Hrvatske i Dubrovnika imaju 370 milijuna razloga zbog kojih trebaju biti presretni činjenicom da građani, javne trvtke, Grad Dubrovnik neće plaćati iznos za komunalnu infrastrukturu kakav je bio predviđen projektom golfa na Srđu.

-Jako je važno da je sada taj iznos koji nam je prijeko potreban u ovoj COVID krizi ušteđen zahvaljujući višegodišnjem radu udruga civilnog društva. Srđ je stvarno naš – poručio je Capor.

Županijski vijećnik Marko Giljača ispred liste Srđ Grad naglasio je kako nepostojanje lokacijske dozvole konačno omogućuje pokretanje ciljanih izmjena Prostornog plana Dubrovačko-neretvanske županije.

-Stoga očekujem da na sljedećoj redovnoj sjednici Županijske skupštine sam župan Nikola Dobroslavić, s obzirom da ga više ništa ne sputava, vrati gabarite obuhvata na onakve kakvi su bili planirani prije 15 godina. Očekujemo da će u tome trenutku i Županijska skupština pokazati zajedništvo i da je sazreo trenutak da sve političke snage zajedno naprave sportsko-rekreacijsku zonu u skladu sa željom iskazanom na referendumu 10 051 građanina Dubrovnika. Ukoliko oni to ne naprave od sada pa nadalje ćemo sjednicu Županijske skupštine započinjati s našim prijedlogom smanjenja obuhvata na Srđu jer smatramo da na taj način, sada kada nam se skinuo mač s ‘Golfograda’ s glave koji je bio veličine cijeloga grada, možemo prodisati – naglasio je Giljača.

Gradski vijećnik s liste Srđ je Grad Nikša Selmani istaknuo je kako nakon izmjena za koje očekuju da će se dogoditi na županijskom planu, očekuje i pokretanje pitanja izmjena Urbanističkog plana uređenja platoa Srđ.

-Javnost je vidjela s kolikom smo se upornošću spremni boriti za ono što smatramo da je ispravno. Ako je potrebno i 10 godina, ustrajat ćemo na tome da se stvari izmijene i budu pravedne. Nakon što dođe do ovih izmjena, inzistirat ću na tome da se pokrene točka izmjene Urbanističkog plana uređenja i da Srđ bude uređen kako treba – zaključio je Selmani.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist