Politika

Sport posvađao vladajuće!

Sport posvađao vladajuće!

Predsjednik dubrovačkog HNS-a Antun Pravedan žestoko je kritizirao dokument o javnim potrebama u sportu, ali i trenutno loše stanje dubrovačkog sporta.

– Ovaj dokument niti dobar niti je legalan. Dubrovački sport propada, 70 posto klubova nije zadovoljno podjelom sredstava. Imamo jedan klub velike tradicije, a on ne dobiva ni lipe, tradicija nekog kluba treba se poštovati – govorio je Pravedan, misleći pri tome na NK Dubrovnik. 

Nastavio je kako je o Statutu i skupštini Dubrovačkog savzea sportova više suludo trošiti riječi.
– Priznam da je dan veliki trud za ovo, ali same brojke nisu bitne za ono što se događa u dubrovačkom sportu – rekao je Pravedan, naglasivši kako "gradska uprava nema snage ni volje rješavati slučaj sporta u gradu", te da će za program javnih potreba u sportu glasovati protiv.

Svojom je raspravom Pravedan otvorio Pandorinu kutiju.

Naravno, tada se za riječ javio Pero Vićan rekavši kako nije dobro raspravljati s polazišta jednog sportskog kolektiva, ma kako se on zvao.
– Mislim da Alen Bošković i Maro Kapović relativno dobro vode te stvari, a slažem se da neke stvari treba unaprijediti – govorio je Vićan, dodavši kako je jedan od problema i taj što u nekoliko sportskih grana imamo više sportskih kolektiva, a mali smo grad.

– Program je takav kakav je, on naravno treba trpiti izmjenu. Ne može im se oduzeti da rade i žele, ali bi trebale sjesti 'suprotstavljene strane' u mnogim sportskim kolektivima. Sad imamo i 4. judo klub, a mi smo grad koji mora imati po jedan klub u svim sportovima, a ne škole, udruge, akademije… U nas 3. i 4. klub nastaje kad se pojedinci posvade – zaključio je Vićan.

HDZ podržava i program javnih potreba i, kako je rekla Dubravka Šuica, sve ono što se radi u dubrovačkom sportu. No, osvrnula se na izlaganje Pera Vićana.
– Izvrsno predavanje nam je održao nezavisni vijećnik, međutim on je bio taj koji je trebao pomoći da od Goška i Dubrovnika učinimo jedan klub – rekla je Šuica.

Replicirao joj je Vićan citirajući opet Ćira Blaževića: "Šine, tako mlad, a tako pokvaren", rekavši joj da je iznijela niz neistina.
– Potpuna je laž da nisam htio na tome raditi, nego su to bile vaše predizborne manipulacije – govorio joj je Vićan, kasnije istaknuvši: "Neće se promijeniti i ugasiti ime GOŠK".

Na kraju su se žestoko posvadili Pero Vićan i Božo Memed (SDP) oko Goška i NK Dubrovnik.  
– NK Dubrovnik pravni je sljednik Goška – govorio je Memed, na što mu je Vićan replicirao:
– NK Dubrovnik ne postoji, on ti je u stečaju.
– Ako je u stečaju i ne postoji, ne znači da niste osnovali novi klub koji nema veze s Goškom 1919. – odgovorio mu je Memed, na što je Vićan i nakon zaključenja rasprave morao imati zadnju.
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist