Politika

Je li Gospino polje “prošlo” na propisan način?

Jesu li Izmjene i dopune DPU-a Športsko-rekreacijskog parka Gospino polje donesene pravovaljano ili ne, pitanje je koje je potaknuto nakon današnjeg glasovanja na Gradskom vijeću.

Naime, predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti ustvrdila je da je točka, za koju je sa 'za' glasovalo 12 vijećnika, usvojena većinom glasova prisutnih vijećnika. No, Dubravka Šuica je u ime kluba HDZ-a ustvrdila kako je došlo do povrede Poslovnika, odnosno kako odluka nije pravovaljano donesena jer za nju, da bi bila pravovaljana, mora glasovati 13 vijećnika ili natpolovična većina svih, ne samo nazočnih vijećnika. 

Tada se za riječ javio i Pero Vićan:
– Ovo o čemu govori gospođa Šuica bilo bi točno kad bi se radilo o izvornom i temeljnom dokumentu, a ne o izmjenama. Tumačenje Statuta dobit ćemo od nadležnog ministarstva u slučaju potrebe, a pravo je gospođe Šuice i kluba vijećnika da se na ovu odluku žale i pokrenu postupak. Ja bih iskreno volio da to učine, neću obrazlagat zašto, ali mislim da je to krajnje iracionalno.

Smatram da smo odluku donijeli pravovaljano, a u slučaju da pokrenu mi ćemo ići drugim putem – najavio je Vićan. Potom se za riječ javio njegov kolega Zoran Cikatić rekavši: "Povreda jest, ali mladosti koja se treba baviti sportom. Niste fer prema djeci Dubrovnika", govorio je Cikatić obraćajući se Šuici.

– Kolega Cikatić rekao je istinu. Izmjene se tretiraju kao i temeljni akt, jer i dodatak ugovora ima istu težni kao i ugovor. Ove izmjene i dopune nisu donesene na način na koji je propisano – govorila je Marija Delija, dodavši i kako uvažava politologa i pravnika Pera Vićana, te njegovo znanje i umješnost, no prekinula ju je Olga Muratti.

Na kraju žustre rasprave je li točka donesena pravovaljano ili ne oglasila se i Muratti konstatirajući kako je za točku glasovalo 12 prisutnih vijećnika, i da je ista većinom glasova donesena. Za sve dvojbe, rekla je, postoje nadležne institucije.

Potom je, na početku iduće točke dnevnog reda sam gradonačelnik rekao kako će odmah u ponedjeljak tražiti od Ureda državne uprave objašnjenje, no oštro ga je u tome prekinula Muratti:
– Zaključili smo točku broj tri!

Pročitajte još

ROKO TOLIĆ Iz utrke za župana nisam izašao ranjen, već iskusniji

Dulist

NARDELLI SE ZAHVALIO BIRAČIMA Opravdat ću svaki glas koji sam dobio od svojih Župljana

Dulist

HDZ NAKON IZBORA Franković: Građani su poslali poruku Vlahušiću, dobio je najveću političku lekciju

Zvonimir Pandža

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija