Zanimljivosti

Smotani brancin u crnom vinu na podlozi od blitve

I ovu nedjelju donosimo vam video recept našeg gastronomskog kolumniste Branka Kusovca.

Ovog tjedna uz Branka pripremite smotani brancin u crnom vinu na podlozi od blitve.

Priprema

BRANCIN
File brancina uzdužno zarolajte, unutar rolice umetnite par tanko narezanih trakica od stabljike blitve i fiksirajte ga čačkalicama.
U sredinu lonca s malo vrele vode stavite manju posudu koja vrhom prelazi površinu vode i u nju stavite rolicu brancina.
Poklopite lonac i pustite da se brancin kuha 15 do 20 minuta na pari.
Kada je kuhan, brancin odložite na tanjur.

KREMA OD BLITVE
U lonac s vodom stavite kuhati oguljeni krumpir narezan na kockice.
Pred kraj kuhanja krumpira ubacite listove blitve i kratko ih kuhajte dok ne omekšaju.
Kada su krumpir i blitva kuhani, štapnim mikserom ih u posudi kremasto sjedinite.
Ulijte maslinovo ulje, dodajte sol i štapnim mikserom završite kremu.

UMAK
U jako zagrijanu posudu da kuhanje ubacite sitno sjeckani češnjak, sitno sjeckani svježi peršin, maslac i crno vino.
Promiješajte i nakon par minuta, kada alkohol ispari i dobijete željenu gustoću (koju možete korigirati dodavanjem maslaca), jelo je spremno za serviranje.
Kuhanu rolicu brancina poslužite sa kremom od blitve i umakom.

Dobar tek 🙂

U suradnji s prijateljima s kuhari.com.

www.brankokusovac.com
jak

Pročitajte još

NA PONOS DUBROVAČKE POLICIJE Petar Volarević i Marko Batori među najspremnijim policijskim službenicima u Hrvatskoj

Dulist

Na Sveučilištu u Dubrovniku radionica o novim tehnologijama za uključenost osoba s invaliditetom

Dulist

Mališani učili o robotici i programiranju bez ekrana u parku Luja Šoletića

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija