Zanimljivosti

“Ne bacajte smeće u netaknutu prirodu!”

smece serpentine

Eko-apel komunalnim institucijama Mokošice i Grada uputila je predsjednica Zelenog foruma Rijeke dubrovačke Jadranka Šimunović.

Sve zbog ponovne gomile odbačenog kućnog smeća na kamenim serpentinama između Petrovog sela i Stare Mokošice (iznad Velikog potoka)

– Na ogorčene dojave naših sugrađana iz Mokošice na naš Zeleni telefon Eko-Fon kako se opet baca smeće odmah na prvoj okuci desno, kod povijesnih kamenih serpentina između Petrovog sela i Stare Mokošice odmah smo pošli i zaista se zgrozili…

Kako mogu bacati smeće u ovu netaknutu prirodu… – zapitali smo se, pokupivši nekoliko vreća smeća, ali toga se nakupilo gotovo za jedan kamion. Da stvar bude još žalosnija, lani se na ovom istom mjestu isto toliko skupilo odbačenog smeća, na što smo zajedno s Eko-Omblićima početkom siječnja javno reagirali komunalnim službama Mokošice i Grada i to su djelatnici Čistoće očistili na čemu im se zahvaljujemo.

A evo opet se tu kod prelijepih kamenih serpentina kućno smeće baca kao što vidite po ovim fotografijama učinjenim prije dva dana! Gdje nam je ekološka svijest pitamo se? A gdje su komunalne službe, zašto nisu ispitale tko to čini i zaustave ovu devastaciju – upitala se Jadranka Šimunović.
 
 
 
                                
 
 

Pročitajte još

Što napraviti ako niste zadovoljni djetetovom zaključnom ocjenom?

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1932. Rođena književnica Vesna Krmpotić

Dulist

PRAVILO 50-30-20 Način za bolju organizaciju financija

Dulist