Aktualno

Slovenija uvela nove drastične mjere

Slovenska vlada ovog je četvrtka na sjednici odlučila uvesti još strože mjere. Neke na snagu stupaju sutra, neke u subotu, prenosi Index. Idućih 14 dana u Sloveniji je zabranjen rad svih trgovina, osim onih koje prodaju hranu te vulkanizera i dimnjačara. Također je zabranjen javni promet, osim taksijima. Škole i vrtići ostaju zatvoreni te će se nastava odvijati online. Zabranjena su i bilo kakva okupljanja, osim članova obitelji koji žive unutar istog kućanstva. Za svadbe će biti potrebna dozvola Ministarstva rada. Promjene se uvode i na granici. Od 16. studenog ulazak u Sloveniju bez karantene više neće biti moguć vlasnicima nekretnina u susjednoj državi. Također više neće biti moguće posjećivati ​​članove obitelji na 72 sata izvan šengenskog područja.

-Izbrisali smo podosta iznimaka – ljudi su mogli ići na svoje vikendice ili brodove u susjedne zemlje i vratiti se u roku od 48 sati bez negativnog testa i karantene. Ove iznimke više nema. Također nema iznimke koja vam je omogućila da putujete na svoje zemljište radi poljoprivrednih poslova – više nije moguć povratak bez testa ili karantene. Izbrisali smo odluku koja je omogućavala posjete članovima uže obitelji na 72 sata, to je sada dopušteno samo unutar EU-a ili Schengena. Dakle, više vikende nećete moći provoditi u BiH ili Srbiji – objasnili su iz vlade. Sve prijašnje mjere ostaju na snazi iduća dva tjedna. Učenici i studenti iduća dva tjedna ostaju kod kuće, a nastava će se odvijati online. Vrtići će biti zatvoreni.

Na snazi ostaju i druge mjere te ograničenja uvedeni u zadnje vrijeme zbog eksponencijalnog rasta zaraza. Tako u Sloveniji ostaje na snazi policijski sat u noćnim satima te zabrana izlaska iz općina stalnog prebivališta, osim izuzetaka kao što su odlazak na posao i slične obveze, što će policijske kontrole provjeravati uvidom u dokumente kojima se to dokazuje.

Pročitajte još

Održan Sajam poslova u turizmu u organizaciji Regionalnog centra kompetentnosti Dubrovnik

Dulist

[VIDEO/FOTO] Duo Hojsak & Novosel i Dubrovački simfonijski orkestar ispred crkve sv. Vlaha

Dulist

ZANIMLJIV PRIZOR U GRUŠKOJ LUCI Evo kako je kruzer pozdravio Grad

Dulist