Aktualno

Rozić: Mišić i Dužević profitirali su oduzimanjem mog vinograda i nikad nisu bili upisani kao posjednici!

Rozić: Mišić i Dužević profitirali su oduzimanjem mog vinograda i nikad nisu bili upisani kao posjednici!

Sukladno čl. 42.- 46. Zakona o medi­jima obraćam Vam se, sa zahtjevom za objavu ispravka činjenica objavljenih kao odgovor na ispravak informacija od strane Darka Mišića i Maria Duževića koje je Vaša kuća, DULIST d.o.o., obja­vila u tjedniku DULIST dana 4. stude­nog 2020. na str. 28 i 29. u tekstu članka ‘Darko Mišić i Mario Dužević: Uknjiženi smo kao vlasnici, a Rozić nikada nije platio kupoprodajnu cijenu zemljišta niti sudske troškove spora kojeg je izgu­bio’ u tekstu koji glasi:

‘Dakle u vašem tekstu je navedeno da su Darko Mišić i Mario Dužević vlasnici kat. čest. 738/1 k.o. Ston, što je dokazano …’ do završno ‘… koje su donosile odluke u sudskim i upravnim postupcima.’

Stoga radi istinitog informiranja jav­nosti zahtijevam da u prvom sljedećem broju tjednika DuList na istoj stranici (stranice 28. i 29.) te na internetskom izdanju tjednika DuList objavite ispra­vak u kojem će biti sadržani istiniti činjenični navodi kako slijedi:

U odnosu na navode da su Darko Mišić i Mario Dužević vlasnici čest. zem.738/1 k.o. Ston ističe se da je taj navod neistinit i da su isti isključivo upisani u zemljišnim knjigama kao jedni od suvlasnika, pored Marije Lučić i Capurso Jele Ane, koje su činje­nicu vlasništva na predmetnoj zem­lji priznale i ovjerile svoju izjavu kod Javnog bilježnika, a koja je isprava predmetne provedbe u zemljišnim knjigama. Drugo, u tijeku je i spor oko vlasništva predmetne nekretnine pred Upravnim sudom u Splitu pod posl. br. Uslkat-48/19, koji postupak se odnosi na promjenu posjednika prema upisu u zemljišnim knjigama.

Naime, u posjedovnom stanju, a kako je to i prikazano u priloženim dokumentima iz Ureda za katastar u Dubrovniku, gosp. Darko Mišić i Mario Dužević nikada nisu niti bili upisani kao posjednici predmetne čest. zem. 738/1 k.o. Ston pa tako niti na novofor­miranim parcelama 738/14, 738/15 i 738/16 sve k.o. Ston.

Dakle, dostavljaju se:
— popis primjena na k.č. 738/1 k.o. Ston od 29.7.2019.
— posjedovni list iz 2005.
— ovjerovljenu izjavu Lučić Marije i Capurso Jele Ane od 22.1.2020.
Neistinit je navod da nije izjavljena žalba na rješenje Upravnog odjela za zaštitu okoliša, imovinsko-pravne i komunalne poslove Dubrovačko-nere­tvanske županije od 9. 9. 2020., pod posl. br. KLASA:UP/I-943–04/20–01/67, žalba je uložena, a stvar javnopravnog tijela je da na temelju izjava gosp. Maria Duževića i Darka Mišića u novinskim člancima napravi reviziju podataka i osnova za isplatu naknade po tom rješenju. Urbroj: 2117/1–09/10–2.–13. Naime,
Ovim se javno poziva DULIST da prestane s objavljivanjem ispravaka ispravka te da sve činjenice provjeri kod nadležnih upravnih i sudskih tijela vezano za istinitost navoda prije ikakve daljnjeg publiciranja odnosa između mene, kao oštećenog i gosp. Mišića i Duževića, koji su profitirali kako ovim oduzimanjem i devastaci­jom mog vinograda i maslinika tako i problematikom s kojom se nosim kako bih opstao kao jedini vinogradar i vinar na tom položaju.
Okolnost da su HC i drugi sudionici u gradnji državne ceste počinili nenado­knadivu štetu mojem gospodarstvu, jer su mi devastirali i oduzeli najkvalitet­nije vinograde i maslinike, i time grubo ugrozili opstanak mene i moje obitelji, nije razlog da se na ovaj način iskrivljuje stvarni problem, a to je da izgradnjom državne ceste uništen ekološki osjetljiv sustav i devastacija cijelog položaja Mili, a to očito gosp. Mišiću i gosp. Duževiću nije bitno, jer oni nisu bili niti u posjedu, a niti su na bilo koji način radili ili obra­đivali predmetnu nekretninu, a niti su stvarni vlasnici zemlje.

Miho Rozić

Prilozi:

– Posjedovni list

Pročitajte još

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

KUPAČI PITAJU Kada će se skalice postaviti na Lokrumu?

Dulist