Aktualno

Slovenija od subote onemogućila ulazak 20 osoba

Granica RH

Iza nas je prvi dan ponovnih kontrola na granici sa Slovenijom. Većih problema i gužvi nije bilo jer se nadzor ne provodi sustavno, nego kada policija procijeni da je to potrebno ili na temelju analize rizika jer su kontrole i vraćene zbog povećane opasnosti od terorističkih prijetnji, piše HRT.

Slovenija je nakon ponovnog uvođenja kontrole na granici s Hrvatskom i Mađarskom od subote onemogućila ulazak u Sloveniju za 20 osoba, rekli su u nedjelju ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar i glavni ravnatelj policije Senad Jušić prilikom posjeta graničnom prijelazu Obrežje.

Poklukar očekuje da će se nadzor morati produžiti.On je rekao da policija na granici provodi selektivnu kontrolu, “ali njihov rad je učinkovit”. Dodao je da su otkrili krijumčara na graničnom prijelazu na području Policijske uprave Novo mesto.

– Ljudi koji žive s obje strane granice ne osjećaju veće posljedice kontrole, dodao je.

Ministar je nagovijestio da će se mjera, koja je uvedena u subotu na deset dana, morati produljiti zbog terorističkih prijetnji.

– Sukob na Bliskom istoku je nepredvidiv, ne znamo kako će se razvijati. I zbog toga smo još oprezniji. Vjerujem da su te mjere ispravne, a prije svega proporcionalne, istaknuo je. U narednim danima očekuje intenzivnu međunarodnu suradnju na tom polju.

Početkom studenoga odlazi u Trst, gdje će se sastati s talijanskim i hrvatskim kolegama, a također početkom studenoga primit će ministra sigurnosti BiH s kojim će razgovarati o mogućnostima misije Europske granične i obalne straže (Frontex) u BiH.

– To su aktivnosti koje provodimo kako za sigurnost Slovenije, tako i za sigurnost zemalja Zapadnog Balkana i naravno EU-a, istaknuo je Poklukar.

Pročitajte još

VK JUG NA DAR DOBIO SVOJU SLIKOVNICU Priča o ježu jugašu oduševit će najmlađe, ali i one nešto malo starije!

Dulist

ZA IDUĆU GODINU Ryanair uvodi 16 novih linija iz Dubrovnika, a tri će ‘operirati’ cijelu godinu!

Dulist

[VIDEO] Napreduju radovi na rekonstrukciji hotela Argentina

Dulist