Zanimljivosti

Slobodno se kupajte, more je čisto!

Prema prvom ovogodišnjem ispitivanju kakvoće mora uzorci na svih 108 plaža u Dubrovačko-neretvanskoj županiji odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

Od ukupno 108 plaža, more na 104 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, dok je na plažama u Lozici, Albatros u Cavtatu, Ušće Opuzen i Ušće Ploče more dobre kakvoće.
 
Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije prvo redovno ispitivanje mora prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2013. godinu obavio je od 21. do 29. svibnja 2013. godine.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na internetskim stranicama Ministarstva zaštite okoliša i prirode i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.
 
Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra).
 
Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Pročitajte još

Jedriličarski klub Hydro sudjelovao na Prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova

Dulist

Župa sv. Andrije slavi dan svog nebeskog zaštitnika

Dulist

Počinje Caritasova adventska akcija ‘Dodaj u košaricu’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija